ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ απαιτεί η Βρετανία να «ξεφορτωθεί» τις ανεμογεννήτριες

Πετρελαϊκές εταιρείες σταδιακά αλλά σταθερά εγκαταλείπουν δραστηριότητες στη Βόρεια Θάλασσα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε μέσω Truth Social η βρετανική κυβέρνηση να «ανοίξει» τη Βόρεια Θάλασσα, να «ξεφορτωθεί τις ανεμογεννήτριες», σχολιάζοντας ανακοίνωση αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας πως αποσύρεται από την περιοχή αυτή, την οποία παρέθεσε.

Πετρελαϊκές εταιρείες σταδιακά αλλά σταθερά εγκαταλείπουν δραστηριότητες στη Βόρεια Θάλασσα τις τελευταίες δεκαετίες. Η παραγωγή αργού έχει υποχωρήσει από την κορύφωσή της στα 4,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα στις αρχές της χιλιετηρίδας σε περίπου 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα σήμερα.

Κατά την άποψη του κ. Τραμπ, η Βρετανία κάνει «πολύ μεγάλο λάθος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν για τη διέλευση πλοίων στα Στενά Χορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ στρατιωτικές επιλογές και διοικητική υποστήριξη για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Χορμούζ, τονίζοντας τη σημασία μιας διεθνούς συμμαχίας και πρακτικών σχεδίων.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Τραμπ μίλησαν για ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ και ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λονδίνου.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Θα πράξω προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου για το NATO

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ διαβεβαίωσε ότι θα λαμβάνει αποφάσεις βάσει του εθνικού συμφέροντος, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Τραμπ περί ενδεχόμενης αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Πρεσβευτής ΗΠΑ: Σφάλμα η ακύρωση της επίσκεψης Καρόλου στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Λονδίνο χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» μια πιθανή ακύρωση της επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ, παρά τις αντιδράσεις Βρετανών πολιτικών μετά τις δηλώσεις Τραμπ κατά της Βρετανίας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Στηρίζει συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, προειδοποιεί για παράταση πολέμου

Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτισε τις αναφορές για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για «παραγωγικές» συζητήσεις. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα του ήταν ενήμερη και είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Επαφές με Τραμπ και Κάρνεϊ για το Στενό του Χορμούζ

Ο Κιρ Στάρμερ συνομίλησε με Τραμπ για το Στενό του Χορμούζ και τον τερματισμό της αναστάτωσης στη ναυτιλία, ενώ με τον Κάρνεϊ συζήτησαν τις επιπτώσεις. Θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα.