ΓΔ: 2613.24 0.12% Τζίρος: 75.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:24:39
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό

Από εμβοές υποφέρει ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος, που βρέθηκε στην Υεμένη

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους πάσχει από εμβοές από τότε που εκείνος και η ομάδα του βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην χώρα.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους πάσχει από εμβοές από τότε που εκείνος και η ομάδα του βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη, είπε σήμερα ο ίδιος.

«Είμαι καλά, όμως έχω εκδηλώσει εμβοές (βουητό στα αυτιά μου) από την ισχυρή έκρηξη. Ελπίζω να είναι προσωρινό», έγραψε ο 59χρονος Τέντρος σε ανάρτησή του στο Χ μετά την επιστροφή του στη Γενεύη.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά την περασμένη Πέμπτη, ενώ η ομάδα του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση της, έπειτα από συνομιλίες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Τέντρος, ένα από τα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκε και ο πύργος ελέγχου, η αίθουσα αναχωρήσεων και ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης υπέστησαν ζημιές.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ βρισκόταν στην Υεμένη για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών.

«Γνωρίζαμε ότι αυτή η αποστολή θα ήταν επικίνδυνη», έγραψε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι πήγαν εκεί για τους συναδέλφους τους στον ΟΗΕ, που κρατούνται από τους αντάρτες Χούθι από το 2021.

Οι «εποικοδομητικές» συνομιλίες διακόπτονταν, αναβάλλονταν ή ματαιώνονταν αρκετές φορές λόγω πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Τέντρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι συνέλαβαν 7 υπαλλήλους ΟΗΕ για κατασκοπεία υπέρ Ισραήλ

Επτά Υεμενίτες που εργάζονται για τον ΟΗΕ συνελήφθησαν στη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι Χούθι, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ. Ο ΟΗΕ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την υπόθεση.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Πάνω από 250.000 εκτοπισμένοι μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων

Πάνω από 250.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εσωτερικά στην Υεμένη από τον Αύγουστο λόγω της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Χούθι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για «οικοκτονία» από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν χαρακτήρισε τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή «οικοκτονία», ζητώντας διεθνή καταδίκη και λύσεις, ενόψει της συνόδου COP17 για τη βιοποικιλότητα στην Αρμενία.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση για αποτροπή καταστροφής σε Σαουδική Αραβία και Υεμένη

Ο ΟΗΕ καλεί Σαουδική Αραβία και Υεμένη να αποτρέψουν νέα καταστροφή μετά τις επιθέσεις των Χούθι στο Ριάντ, με τον Φόλκερ Τουρκ να τονίζει πως η συνέχιση των μαχών φέρνει μόνο περισσότερη δυστυχία και θύματα.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, που αποκάλεσε «επικίνδυνη κλιμάκωση» ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ. Την ευθύνη φέρει η Ansarallah (Χούθι), υποστηριζόμενη από το Ιράν.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ-Ελλάδα: Καταδίκη Χούθι και έκκληση για λύση στην Υεμένη και ασφάλεια Ερυθράς Θάλασσας

Η Ελλάδα εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση συγκρούσεων στην Υεμένη και την Ερυθρά Θάλασσα, καταδικάζοντας τις επιθέσεις των Χούθι. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.