ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του προκατόχου του Κάρτερ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 100 χρονών.

Ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τρίτη πως θα είναι παρών στην επίσημη κηδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 100 ετών.

«Θα είμαι εκεί. Έχουμε προκληθεί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια γιορτής για το νέο έτος που οργανώθηκε στην κατοικία του, στη Φλόριντα.

Πάντως ο κ. Τραμπ απέφυγε να αποκαλύψει αν το έχει συζητήσει —ή όχι— με την οικογένεια του εκλιπόντα.

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, διαβεβαίωσε πως έτρεφε «τον μεγαλύτερο σεβασμό» για τον Δημοκρατικό προκάτοχό του, τονίζοντας πως «έκανε το παν εντός των δυνάμεών του για να βελτιώσει τη ζωή όλων των Αμερικανών».

Ο πρώην πρόεδρος (1979-1981) και νομπελίστας ειρήνης απεβίωσε την Κυριακή στην Πλέινς, την πόλη όπου γεννήθηκε, στην Τζόρτζια, στον αμερικανικό Νότο, με πολλούς αμερικανούς και ξένους πολιτικούς να του αποτίνουν φόρο τιμής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την Πέμπτη 9η Ιανουαρίου προς τιμή του Τζίμι Κάρτερ.

Οι επίσημες τελετές προγραμματίζεται να αρχίσουν μεθαύριο Σάββατο στην Πλέινς και πρόκειται να κορυφωθούν την 9η Ιανουαρίου στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά τρομοκρατίας και μετανάστευσης μετά τον τραυματισμό στρατιωτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση σε εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον και δεσμεύτηκε για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στους εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε στρατιωτικούς κοντά στον Λευκό Οίκο μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021 και χαρακτήρισε το γεγονός «τρομοκρατική ενέργεια». Ζήτησε επανεξέταση των φακέλων Αφγανών μεταναστών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συστάσεις στην Ιαπωνία να μην κλιμακώσει με Κίνα για Ταϊβάν

Ο Τραμπ συνέστησε στην Ιαπωνή πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι να αποφεύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την Κίνα για την Ταϊβάν, μετά από συνομιλία του με τον Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με WSJ και πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Σημαία G20 Νότια Αφρική
ΔΙΕΘΝΗ

Λυπημένος ο Ραμαφόσα για τον αποκλεισμό της Ν. Αφρικής από τη G20

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση του Τραμπ να μη προσκαλέσει τη χώρα του στη G20 του 2026, μετά τον αποκλεισμό που συνδέεται με φερόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των λευκών στη Νότια Αφρική.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ καλεί τους Ονδουριανούς να στηρίξουν τον Ασφούρα στις εκλογές

Ο Τραμπ κάλεσε τους πολίτες της Ονδούρας να στηρίξουν τον δεξιό Νάσρι Ασφούρα στις εκλογές της Κυριακής, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό φίλο της ελευθερίας». Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων.