ΓΔ: 2263.32 -1.39% Τζίρος: 122.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:41
Καμένα αυτοκίνητα Μαριούπολη
Φωτο: Shutterstock

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε ρωσική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και επτά τραυματίστηκαν στο Κίεβο λόγω επίθεσης του ρωσικού στρατού, ο οποίος εκτόξευσε 111 drones στην Ουκρανία την Πρωτοχρονιά.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σήμερα στο Κίεβο από μία επίθεση του στρατού της Μόσχας, ο οποίος εξαπέλυσε ένα κύμα 111 μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το πλήγμα, την πρώτη ημέρα του 2025, έλαβε χώρα ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε χθες, στις ευχές του για το νέο έτος, ότι αυτή η χρονιά θα είναι εκείνη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πρέπει να «βάλουν τέλος στον πόλεμο».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απειλήσει, στα τέλη Δεκεμβρίου, να πλήξει το κέντρο του Κιέβου ως απάντηση στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη ρωσική επικράτεια.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε έπειτα από μία επίθεση του εχθρού στο Κίεβο. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε επτά, εκ των οποίων δύο έγκυες γυναίκες», ανέφερε σήμερα η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram.

Το θύμα έχασε τη ζωή του στη συνοικία Πετσέρσκ, στο ιστορικό κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου ξέσπασε μία πυρκαγιά σε μία πολυκατοικία και σε ένα κτίριο όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Επρόκειτο για τη στέγη του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τα γραφεία της προεδρίας.

Όπως ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πόλης, η σορός μίας γυναίκας ήταν που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας.

«Ακόμα και τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, η Ρωσία το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι πώς να βλάψει την Ουκρανία», αντέδρασε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από συντρίμμια μη επανδρωμένων που κατερρίφθησαν από την αεράμυνα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, την ώρα που δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν πολλές και ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης σήμερα το πρωί.

Άνθρωποι τραυματίστηκαν και στη συνοικία Σβιατόσιν, στα περίχωρα του Κιέβου, όπου κάηκαν αυτοκίνητα και γραμμές του τραμ, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Από την πλευρά του, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 63 εκ των 111 drones που η Ρωσία έστειλε στην Ουκρανία, ιδίως επιθετικά ντρόουν Shahed και «άλλου τύπου μη επανδρωμένα οχήματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.
Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις και συγκρούσεις στην Ουκρανία παρά την κατάπαυση πυρός

Παρά την εκεχειρία, Ουκρανοί και Ρώσοι αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις, με αναφορές σε ρωσικά drone και μάχες. Η τριήμερη κατάπαυση πυρός, μεσολαβημένη από τις ΗΠΑ, κινδυνεύει, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Μακρύς ο δρόμος για ειρηνευτική συμφωνία με το Κίεβο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως η πορεία για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία παραμένει μακρά. Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε τριήμερη εκεχειρία, με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ ευελπιστεί σε ενδεχόμενη επέκτασή της.