ΓΔ: 2625.48 1.00% Τζίρος: 114.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:36
Φώτο: Shutterstock

Αυστραλία: Υπερθέαμα πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά του 2025

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έσπευσαν στις ακτές του λιμανιού του Σίδνεϊ και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη στις όχθες του ποταμού Γιάρα στη Μελβούρνη.

Οι Αυστραλοί αποχαιρέτησαν το 2024, υποδεχόμενοι το νέο έτος με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων σε εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έσπευσαν στις ακτές του λιμανιού του Σίδνεϊ και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη στις όχθες του ποταμού Γιάρα στη Μελβούρνη για να παρακολουθήσουν τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που συνεχίστηκαν και μετά την αλλαγή του έτους.

Στην «πρωτοχρονιάτικη πρωτεύουσα του κόσμου», οι παρευρισκόμενοι άλλαξαν χρόνο (σ.σ. 3:00 μεσημέρι ώρα Ελλάδας), με εννέα τόνους πυροτεχνημάτων να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την όπερα και το λιμάνι, τόσο από την ανατολική όσο και από τη δυτική πλευρά της διάσημης Γέφυρας του Σίδνεϊ.

Σε μία από τις χώρες που υποδέχονται πρώτες το νέο έτος, πολλοί Αυστραλοί δηλώνουν ανακουφισμένοι που αποχαιρετούν το 2024.

«Υπάρχουν φυσικά πολλοί πόλεμοι και αναστάτωση σε πολλά μέρη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 32χρονος Στιούαρτ Εντουαρτς, εργαζόμενος στον ασφαλιστικό κλάδο. «Θα ήταν καλό για τον κόσμο αν τα πράγματα τακτοποιούνταν από μόνα τους».

Πολλοί ήταν οι ξένοι τουρίστες που ταξίδεψαν στην πόλη για τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου.

Από παιδί, η Μέγκ Μπράουν παρακολουθούσε με δέος από το σπίτι της στη Βρετανία την τηλεοπτική κάλυψη των πυροτεχνημάτων του Σίδνεϊ.

Οι εικόνες που έρχονταν από την άλλη άκρη του κόσμου φαίνονταν «μαγικές» στην Μπράουν, η οποία είχε υποσχεθεί στον εαυτό της κάποια στιγμή την πόλη για την Πρωτοχρονιά.

Στα 28 της, η Μπράουν φέτος έκανε πράξη το όνειρό της. «Είναι ένα από τα πράγματα της λίστας επιθυμιών μου», είπε η Μπράουν στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων.

«Στη Βρετανία, τα πυροτεχνήματα του Σίδνεϊ είναι πάντα είδηση, είναι ένα από τα πρώτα μέρη που φέρνει το νέο έτος».

Πυροτεχνήματα τεχνολογίας που εκτοξεύτηκαν από 27 σημεία στη Μελβούρνη χάρισαν ένα σόου σηματοδοτώντας την αλλαγή του έτους για περίπου 500.000 και πλέον ανθρώπους που γιόρτασαν στους δρόμους.

Περίπου 80.000 πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και της πόλης Μπρίσμπεϊν, ενώ στο Περθ και στην Αδελαΐδα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν με πυροτεχνήματα και ζωντανή μουσική. Το Λόνσεστον συνδύασε τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά με το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας της πόλης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστηρή αντίδραση Αυστραλίας σε κλείσιμο έρευνας Ισραήλ για θανάτους WCK

Η ΥΠΕΞ Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ εξέφρασε αγανάκτηση για το κλείσιμο της έρευνας από το Ισραήλ σχετικά με τον θάνατο της Ζόμι Φράνκομ και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τον Ισραηλινό πρέσβη, ενώ μελετά τα επόμενα βήματα.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Τέλος στην αστεγία στην Αγγλία πριν τα Χριστούγεννα

Ο Άντι Μπέρναμ δεσμεύτηκε να προσφέρει στέγη σε όλους τους άστεγους στην Αγγλία ως τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας νέα χρηματοδότηση 102 εκατ. λιρών για την καταπολέμηση της αστεγίας, υπό τη διαχείριση τοπικών αξιωματούχων.
Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζική εταιρεία προκατασκεύασε 19όροφο ξενοδοχείο στο Μπρίσμπεϊν

Ένα 19ώροφο ξενοδοχείο στο Μπρίσμπεϊν κατασκευάστηκε με προκατασκευασμένες μονάδες από την Κίνα, επιτρέποντας την ανέγερση ενός ορόφου σε τέσσερις με πέντε ημέρες, δείχνοντας τη μετάβαση της κατασκευής από το εργοτάξιο στη βιομηχανία.
Κοτόπουλα σε κοτετσίου
ΔΙΕΘΝΗ

Εμβολιασμός πτηνών στην Αυστραλία για τη γρίπη H5

Η Αυστραλία ξεκινά στοχευμένους εμβολιασμούς πτηνών, τόσο άγριων όσο και σε αιχμαλωσία, για την προστασία από το στέλεχος H5 της γρίπης των πτηνών, έπειτα από πρώτο κρούσμα και μαζικούς θανάτους στην άγρια πανίδα.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.