ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Syria

Τουλάχιστον 11 θύματα από έκρηξη σε αποθήκη όπλων κοντά στη Δαμασκό

Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε αποθήκη με όπλα στα προάστια της Δαμασκού, κοντά σε βιομηχανική ζώνη. Πιθανό ισραηλινό πλήγμα - αρνείται ο ισραηλινός στρατός.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε μια αποθήκη όπλων κοντά σε μια βιομηχανική ζώνη, στα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκανε λόγο για «πιθανό» ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή, κάτι ωστόσο που διαψεύδεται από τον ισραηλινό στρατό.

«Δεν γνωρίζουμε να έγιναν πλήγματα του ισραηλινού στρατού στον τομέα αυτόν. Οι IDF δεν έπληξαν τη ζώνη» είπε μια στρατιωτική πηγή όταν ρωτήθηκε για την έκρηξη στη βιομηχανική ζώνη Άντρα, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τη συριακή πρωτεύουσα.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι «τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που προκλήθηκε πιθανότατα από ισραηλινό πλήγμα». Η αποθήκη αυτή ανήκε στις δυνάμεις του καθεστώτος του ανατραπέντος προέδρου Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, ο απολογισμός δεν είναι οριστικός γιατί ορισμένα από τα θύματα εξαϋλώθηκαν από την έκρηξη.

«Τα θύματα είναι, στην πλειονότητά τους, πολίτες», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι μετά την πτώση του Άσαντ, στις 8 Δεκεμβρίου, πολλοί ψάχνουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις «για να βρουν ό,τι μπορεί να πουληθεί και να τους αποφέρει χρήματα», όπως ξυλεία ή μέταλλα.

Ένας τοπικός αξιωματούχος από γειτονική κοινότητα, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημειώθηκε έκρηξη αλλά τα αίτια είναι άγνωστα. «Υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε, αφού μίλησε με έναν μηχανικό της βιομηχανικής ζώνης. Εξήγησε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τραυματίες που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Λάθος οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ, όχι σε χερσαία επίθεση

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ και τόνισε πως το Ισραήλ δεν πρέπει να επιτεθεί στον Λίβανο. Υποστήριξε τις προσπάθειες Λιβάνου και Συρίας για έλεγχο στα σύνορά τους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Κούρδος ηγέτης της Ροζάβας, Σάλεχ Μούσλιμ

Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σάλεχ Μούσλιμ, πέθανε στο ιρακινό Κουρδιστάν μετά από χρόνια ασθένεια. Υπήρξε συμπρόεδρος του PYD και βασικός υπερασπιστής της αυτονομίας στη Ροζάβα. Το κόμμα του ανακοίνωσε τον θάνατό του.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για αδήλωτα χημικά όπλα στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Απόφαση 2118 (2013) και τόνισε ότι παραμένουν ερωτήματα για το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για πάνω από 100 μη δηλωμένες εγκαταστάσεις.
Κούρδοι στρατιώτες σε ταράτσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Κούρδος διοικητής αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας

Ο Σεπάν Χάμο, ανώτατος διοικητής των Κούρδων, τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, βάσει συμφωνίας μεταξύ συριακού κράτους και Κούρδων. Θα έχει ευθύνη για τις κουρδικές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δαμασκού.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία καταγγέλλει πυρά της Χεζμπολά από τον Λίβανο σε έδαφός της

Οι συριακές αρχές κατήγγειλαν ότι η Χεζμπολά έπληξε με πυροβολικό συριακές θέσεις κοντά στη Σεργάγια, στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ αναφέρθηκαν ενισχύσεις της Χεζμπολά στην περιοχή και συνεχίζεται η παρακολούθηση της κατάστασης.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα για βοήθεια προστασίας του Σύρου προέδρου

Τουρκικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να συζήτησαν την προστασία του Σύρου προέδρου Άχμεντ αλ Σάρα, εν μέσω απειλών κατά της ζωής του. Η Άγκυρα διέψευσε το σχετικό αίτημα, σύμφωνα με το Reuters.