ΓΔ: 2629 1.14% Τζίρος: 153.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:36
Σημαία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
Η σημαία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κυματίζει μπροστά από συννεφιασμένο ουρανό.

Συνελήφθη ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας κατηγορούμενος για διαφθορά

Η εισαγγελία και το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας (RS) της Βοσνίας ερευνούσαν μια υπόθεση διαφθοράς στη δημόσια υπηρεσία του οδικού δικτύου της RS (Putevi Republike Srpske), όπου ο Νέσιτς ήταν γενικός διευθυντής μεταξύ 2016-20.

Ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας Νέναντ Νέσιτς συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα έξι άτομα, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας και δωροληψία, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Η εισαγγελία και το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας (RS) της Βοσνίας ερευνούσαν μια υπόθεση διαφθοράς στη δημόσια υπηρεσία του οδικού δικτύου της RS (Putevi Republike Srpske), όπου ο Νέσιτς ήταν γενικός διευθυντής μεταξύ 2016-20. Μαζί με τον Νέσιτς συνελήφθησαν επίσης ο νυν γενικός διευθυντής της εταιρείας Μίλαν Ντάκιτς και ο Μλάντεν Λούτσιτς, ο αδελφός ενός πρώην υπουργού.

Η εταιρεία αυτή είναι αρμόδια για την κατασκευή και τη συντήρηση του οδικού δικτύο.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν ανακοίνωσαν τα ονόματα των άλλων τεσσάρων υπόπτων, οι οποίοι είχαν υπογράψει συμβάσεις με την εταιρεία.

Ο πρόεδρος της RS Μίλοραντ Ντόντικ, που δικάζεται και ο ίδιος αυτήν την περίοδο με την κατηγορία ότι αψήφησε τις αποφάσεις του Ύπατου Εκπροσώπου Κρίστιαν Σμιτ, που επιτηρεί την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ντέιτον, κατηγόρησε την εισαγγελία ότι έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση καταδίωξης των Σέρβων κυβερνητικών αξιωματούχων. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη δίωξη σε βάρος του Νέσιτς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπίτι-αποθήκη με πολύτιμα χρυσαφικά και πίνακες βρέθηκε στην Κυψέλη

Σε επιχείρηση της Δίωξης Εγκλημάτων στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε οικία-καβάτζα με κλοπιμαία. Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, 34 και 35 ετών, ενώ αναζητείται 41χρονος. Κατασχέθηκαν κλοπιμαία και όπλα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκαια: 43χρονος συνελήφθη τη στιγμή διάρρηξης κατοικίας

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 43χρονος στη Νίκαια για κλοπή από κατοικία. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν να κρατά τηλεόραση και άλλα αντικείμενα που είχε μόλις αφαιρέσει, μετά από ειδοποίηση για διάρρηξη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 20χρονου με ναρκωτικά στο λιμάνι Πειραιά κατά τους ελέγχους

Εντατικοί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά για την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών. Στις 20 Αυγούστου, εντοπίστηκε 20χρονος με μεταλλικό τρίφτη που είχε υπολείμματα κάνναβης, από σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών του Λιμενικού.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Εκτελέστηκε καταδικασμένος σε θάνατο

Εκτελέστηκε στην Ιαπωνία ο Σουνάο Τακάμι, που είχε καταδικαστεί για τον φονικό εμπρησμό αίθουσας πατσίνκο το 2009 στην Οσάκα, όπου είχαν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι. Είναι η πρώτη εκτέλεση επί πρωθυπουργίας Σανάε Τακαΐτσι.