ΓΔ: 2616.56 -0.51% Τζίρος: 133.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:05
Φώτο: Shutterstock

Ο Μπάιντεν ζήτησε να επιταχυνθούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, η Ουάσινγκτον έχει διαθέσει 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να συνεχίσει την εντατικοποίηση παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ανήμερα Χριστουγέννων η Ρωσία εναντίον πόλεων της Ουκρανίας και κατά του ενεργειακών της υποδομών.

«Ο σκοπός αυτής της εξοργιστικής επίθεσης ήταν να διακοπεί η πρόσβαση του ουκρανικού λαού σε θέρμανση και ηλεκτρισμό εν μέσω χειμώνα και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του δικτύου της χώρας», είπε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με στόχο το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και σε ορισμένες πόλεις με πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους και drones σήμερα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, η Ουάσινγκτον έχει διαθέσει 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικριτικός σχετικά με την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, θα αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται το 5% των Patriot πυραύλων των ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ουκρανία τουλάχιστον το 5% των πυραύλων Patriot, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους, που πλήττουν συχνά το Κίεβο με βαριές απώλειες.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ευχαριστίες στη Γερουσία ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο με αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως ενισχύει την πίεση για να τελειώσει ο ρωσικός πόλεμος ενάντια στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υποψίες διαφθοράς για την πρώην πρέσβειρα Ουκρανίας στις ΗΠΑ

Η πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Όλγκα Στεφανίσινα ερευνάται για παράνομο πλουτισμό σχεδόν 270.000 ευρώ και μη δηλωθέντα πολυτελή ακίνητα, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία κατά της διαφθοράς NABU.