ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έκρηξη

Ρωσία: Η Μόσχα ανακοινώνει την κατάληψη δύο χωριών στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο χωριά στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου τους τελευταίους μήνες σημειώνουν νίκες έναντι των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο χωριά στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου τους τελευταίους μήνες σημειώνουν νίκες έναντι των ουκρανικών στρατευμάτων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του "απελευθέρωσαν" την Ζελενίβκα, έναν μικρό οικισμό που βρίσκεται δυτικά της βιομηχανικής πόλης Κουραχοβέ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους χωριά βόρεια, ανατολικά και νότια της Κουραχοβέ, σχεδόν περικυκλώνοντάς την.

Οι Ρώσοι επιτάχυναν την προέλασή τους στην περιφέρεια Ντονέτσκ, που αποτελεί στόχο της επίθεσής τους εδώ και μήνες. Αυτή ανήκει στην Ντονμπάς, ουκρανική περιοχή με ορυχεία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί "προτεραιότητα".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την κατάληψη του χωριού Νόβιι Κομάρ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο οικισμός αυτός είχε πριν από τον πόλεμο μόνον μερικές εκατοντάδες κατοίκους, αλλά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τα όρια των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ.

Η Ουκρανία υποψιάζεται ότι η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία. Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν ήδη υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της, αλλά το νότιο μέτωπο παρέμενε σχετικά σταθερό από την αρχή της χρονιάς σε σχέση με το ανατολικό μέτωπο.

Μια ρωσική επίθεση σε μεγάλη κλίμακα θα συνιστούσε πρόκληση για τον ουκρανικό στρατό, οι δυνάμεις του οποίου δοκιμάζονται ήδη στις ανατολικές περιφέρειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον Νοέμβριο περισσότερα ουκρανικά εδάφη απ'ότι στη διάρκεια οποιουδήποτε άλλου μήνα από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με ανάλυση του AFP που στηρίχθηκε στα δεδομένα του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και περίπου είκοσι τραυματίες σημειώθηκαν από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες από επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκατρείς τραυματίες καταγράφονται από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό προκάλεσε δύο θανάτους και οκτώ τραυματισμούς, ενώ ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες και υποδομές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο και δύο δεξαμενόπλοια

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στο Γιαροσλάβλ, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ αναφέρουν ότι επλήγησαν επίσης ένα πλοίο αερίου και ένα δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με drone σε λιμάνι της Ουκρανίας: Ζημιές σε ξένα πλοία

Ρωσικό drone επιτέθηκε σε λιμάνι του Μικολάιφ, προκαλώντας ζημιές σε τρία ξένα πλοία και δύο νεκρούς Ουκρανούς. Η Naftogaz διέκοψε τη λειτουργία μονάδας αερίου στο Χάρκοβο μετά από άλλη επίθεση με drone.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν 12 ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με Κίεβο

Σύμφωνα με τον διοικητή των ουκρανικών μη επανδρωμένων συστημάτων, 12 ακόμη ρωσικά πλοία χτυπήθηκαν σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, ανεβάζοντας τα συνολικά πλοία που έχουν πληγεί τον Ιούνιο σε 159.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: 2 νεκροί, 8 τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Ζημιές υπέστησαν πολυκατοικίες, σχολείο, χώρος λατρείας και πολιτικές υποδομές.