ΓΔ: 2723.57 0.96% Τζίρος: 128.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:36
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία: Αναστολή πληρωμής δανείου για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται στις χειρότερες πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τράπεζες στην Ισπανία προσφέρουν σε δανειολήπτες, αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας τρίμηνη αναστολή πληρωμής δανείου, όπως ανακοίνωσαν οι τραπεζικές ενώσεις.

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται στις χειρότερες πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Οι τράπεζες βρίσκονται επίσης σε επαφή με το κρατικό πιστωτικό ίδρυμα ICO για να σχεδιάσουν τη λήψη άλλων μέτρων και να βοηθήσουν οικογένειες και εταιρείες να αντεπεξέλθουν στον οικονομικό αντίκτυπο από τις πλημμύρες, ανακοίνωσαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ οι ενώσεις.

Το 2020 και το 2021 η κυβέρνηση παρέτεινε την ημερομηνία αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί από κρατικά πιστωτικά ιδρύματα ώστε να στηριχθούν οι μεσαίες επιχειρήσεις στον απόηχο της πανδημίας της COVID-19, ενώ παρέτεινε και το πάγωμα στην αποπληρωμή των δανείων ιδιωτών.

Ένα χρόνο αργότερα η ισπανική κυβέρνηση πρότεινε μέτρα ανακούφισης για τους δανειολήπτες προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες να αντεπεξέλθουν στα υψηλότερα κόστη δανεισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών στην Ισπανία για «κούρεμα» δόσεων στεγαστικών

Το υπουργείο Οικονομικών προτείνει σειρά μέτρων που θα οδηγήσουν σε μείωση των επιβαρύνσεων για τους δανειολήπτες, αλλά οι τράπεζες εκφράζουν την ανησυχία τους για τα κόστη που θα τις επιβαρύνουν.
Δάνειο και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Πώς τα μέτρα της ΔΕΘ θα κινητοποιήσουν δάνεια 7 δισ. ευρώ

Στεγαστικά δάνεια 2 δισ. και δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις 5 δισ. ευρώ αναμένεται να κινητοποιήσουν δύο από τις μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Ο ρόλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Σωρός κερμάτων με γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: H πιστωτική επέκταση θα συνεχιστεί και χωρίς το Ταμείο Ανάκαμψης

Επενδύσεις άνω των 60 δισ. ευρώ εκτιμάται πως θα κινητοποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης και η μόχλευση από τις τράπεζες. Τι δηλώνουν οι διοικήσεις για το τέλος του RRF στις 31 Αυγούστου.
CEOs ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Ώθηση στα επιχειρηματικά δάνεια, γιατί δεν φοβούνται το τέλος του RRF

Με υψηλούς ρυθμούς κινήθηκαν τα επιχειρηματικά δάνεια στο εξάμηνο, τα οποία αποτέλεσαν και τη βάση της πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών. Ποιοι επιχειρηματικοί τομείς ξεχώρισαν, τι είπαν οι CEOs για το Ταμείο Ανάκαμψης.