ΓΔ: 2604.9 -0.03% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:38
Donald Trump, USA, HPA
Φωτο: Shutterstock

«Δεν είμαι ναζιστής» δηλώνει ο Τραμπ, μετά από σειρά «επιθέσεων»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, μετά από δηλώσεις ότι εμφανίζει ένα ιδιαίτερα αυταρχικό προφίλ, υποστήριξε ότι ο ίδιος είναι «το ακριβώς αντίθετο του ναζιστή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι είναι «το ακριβώς αντίθετο του ναζιστή», καθώς δέχθηκε μία σειρά επιθέσεων για τις θέσεις του, με την πιο «ελαφριά» κατηγορία ότι ρέπει προς τον αυταρχισμό. 

Ενώ δεν απομένει παρά μια εβδομάδα ώσπου ανοίξουν οι κάλπες για την εξαιρετικά αμφίρροπη ψηφοφορία στην οποία θα αναμετρηθεί με την Κάμαλα Χάρις, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχεται φραστικά πυρά για δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν και για όσα ειπώθηκαν σε προεκλογική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, που αμαυρώθηκε από ρατσιστικές τοποθετήσεις.

«Η νέα γραμμή της Κάμαλας (Χάρις) είναι πως όσοι δεν ψηφίσουν εκείνη είναι ναζιστές. Είμαστε ναζιστές», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια, πολιτεία-κλειδί. «Δεν είμαι ναζιστής, είμαι το αντίθετο του ναζιστή», συμπλήρωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο άλλοτε προσωπάρχης του (γενικός γραμματέας) στην αμερικανική προεδρία, ο στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι, έκρινε σε συνέντευξή του πριν από μερικές ημέρες ότι ο πρώην αρχηγός του κράτους εμπίπτει στον ορισμό του φασίστα, κατηγορία που επανέλαβε η Δημοκρατική αντίπαλός του Κάμαλα Χάρις. Σύμφωνα με τον κ. Κέλι, ο πρώην πρόεδρος του είχε πει ότι ο ναζιστής δικτάτορας Αδόλφος Χίτλερ «έκανε και καλά πράγματα».

Συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο μεγιστάνας στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε νέα πολεμική, καθώς η τοποθέτηση χιουμορίστα εκλήφθηκαν από τους περισσότερους ως απροκάλυπτα ρατσιστικές. Το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος στην Καραϊβική, δεν είναι παρά «νησί από περιττώματα στη μέση του Ωκεανού», είπε ο Τόνι Χίντσκλιφ. Το «αστείο» αυτό «δεν αντανακλά την άποψη του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ», έσπευσε να διαβεβαιώσει μια από τους εκπροσώπους του.

Η Δημοκρατική υποψήφια Χάρις έσπευσε αμέσως να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, υποσχόμενη να χαράξει «νέο δρόμο» για το Πουέρτο Ρίκο. Η αντιπρόεδρος και ο συνυποψήφιός της Τιμ Γουόλς θα περιοδεύσουν αυτή την εβδομάδα και στις επτά πολιτείες-κλειδιά, τις πλέον διεκδικούμενες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράκ Ομπάμα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα και Τραμπ στο προσκήνιο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ και ο Ομπάμα, αν και δεν είναι υποψήφιοι, δραστηριοποιούνται έντονα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ για να ενισχύσουν τα κόμματα τους, με τον Ομπάμα να στηρίζει τον Όσοφ στη Τζόρτζια και τον Τραμπ να κάνει συνεχείς εμφανίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει πως δεν θα επέμβει στην υπόθεση του Φλάβιου Μπολσονάρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα παρέμβει στην υπόθεση του Βραζιλιάνου γερουσιαστή Φλάβιου Μπολσονάρου, που κατέφυγε στις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε «αλλόκοτες» τις βραζιλιάνικες εκλογές και μίλησε για άδικη μεταχείριση της οικογένειάς του.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θεωρεί πως η στήριξή του ενίσχυσε τον Νετανιάχου στις εκλογές

Ο Τραμπ δήλωσε πως η στήριξή του βοήθησε σημαντικά τον Νετανιάχου στις εκλογές, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα exit polls δείχνουν ισοπαλία μεταξύ της δεξιάς συμμαχίας και των κεντρώων του Γκάντι Άιζενκοτ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.