ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Νέες επιθέσεις με ιπτάμενα drones από τη Ρωσία στο Κίεβο τη νύχτα

Η ρωσική αεράμυνα, από την πλευρά της, αναχαίτισε 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το νότιο και κεντρικό τμήμα της Ρωσίας σε διάστημα δύο ωρών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Η ουκρανική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να αποκρούσει ένα κύμα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κατευθύνονταν προς το Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, σύμφωνα με το Reuters.

«Κρυφτείτε σε καταφύγια», απευθύνθηκε στους πολίτες μέσω της εφαρμογής Telegram.

Η ρωσική αεράμυνα, από την πλευρά της, αναχαίτισε 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το νότιο και κεντρικό τμήμα της Ρωσίας σε διάστημα δύο ωρών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το υπουργείο ανέφερε στο Telegram ότι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές Μπέλγκοροντ, Λιπάτσκ και Οριόλ και ένα πάνω από το Μπριάνσκ μεταξύ 20 και 22 μ.μ. ώρα Μόσχας (17 και 19 μ.μ. GMT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οκτώ γιατροί νεκροί από ουκρανικό drone στη Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οκτώ γιατροί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone σε ιατρική μονάδα στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία δεν σχολίασε, ενώ το Reuters δεν επαλήθευσε το συμβάν.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμούς άντλησης σε Κρασνοντάρ

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί Ρουσκάγια και Μπερεγκοβάγια δέχθηκαν αεροπορικά πλήγματα το βράδυ, αλλά οι επιθέσεις απέτυχαν. Οι σταθμοί ανήκουν σε δίκτυο που τροφοδοτεί την Ευρώπη μέσω των αγωγών TurkStream και Blue Stream.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

15χρονη νεκρή από ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία και φωτιά στο Κρασνοντάρ

Ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία, στο χωριό Μένσκα, στοίχισε τη ζωή σε 15χρονη, ενώ οι γονείς της τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια. Δεν διευκρινίστηκε το είδος του πλήγματος.