ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πανόραμα της Βιέννης
Εναέριο πανόραμα της Βιέννης, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και δραματικό ουρανό στο βάθος.

Η έρευνα για πιθανή επίθεση στον ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη τερματίστηκε

Το γραφείο του εισαγγελέα στη Βιέννη επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της εφημερίδας. Η υποψία δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από αποδεικτικά στοιχεία, γι 'αυτό ολόκληρη η διαδικασία τερματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε η εκπρόσωπος Νίνα Μπούσεκ.

Οι δικαστικές διαδικασίες σε σχέση με τα υποτιθέμενα σχέδια για επίθεση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης γύρω στα Χριστούγεννα του περασμένου έτους έχουν ανασταλεί, ανέφερε η εφημερίδα Kurir. Ο λόγος είναι η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Το γραφείο του εισαγγελέα στη Βιέννη επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της εφημερίδας. Η υποψία δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από αποδεικτικά στοιχεία, γι 'αυτό ολόκληρη η διαδικασία τερματίστηκε την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε η εκπρόσωπος Νίνα Μπούσεκ.

Τέσσερις βασικοί ύποπτοι ερευνήθηκαν για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων. Υπήρχαν υποψίες ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν έναν τρομοκρατικό πυρήνα της ισλαμιστικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος - Χορασάν. Ένας από τους υπόπτους εκδόθηκε από τη Γερμανία στην Αυστρία τον Φεβρουάριο.

Στα τέλη Μαΐου, οι τέσσερις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από αρκετούς μήνες προφυλάκισης λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και τέθηκαν απευθείας υπό κράτηση εν αναμονή της απέλασής τους. Το μέτρο δικαιολογήθηκε από έναν «σημαντικό δυνητικό κίνδυνο». Ένας από αυτούς βρέθηκε νεκρός στο κελί του λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη απέλασή του στο Νταγκεστάν. Οι αρχές προτείνουν ότι αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurir, οι υπόλοιποι άνθρωποι απελάθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Βρετανός συνελήφθη για σχέσεις με Χαμάς και όπλα στη Βιέννη

Η αυστριακή κυβέρνηση εντόπισε όπλα στη Βιέννη και ανακοίνωσε τη σύλληψη Βρετανού στο Λονδίνο, ο οποίος κατηγορείται για διασυνδέσεις με τρία μέλη της Χαμάς που σχεδίαζαν επιθέσεις κατά εβραϊκών στόχων στη Γερμανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Με το ISIS συνδέει τη χθεσινή επίθεση ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών

Ο δράστης, ένας 23χρονος Σύρος, «είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο», είπε ο υπουργός. Ζήτησε περισσότερες εξουσίες για τις ανακριτικές αρχές και ανακοίνωσε σχέδια για τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικών μαζικών ελέγχων.