ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
businessdaily-Zelensky-Volodymir

O Zελένσκι θα παρουσιάσει «σχέδιο νίκης» στους Ουκρανούς τις επόμενες μέρες

«Όσο για μια ευρύτερη εκπροσώπηση των Ουκρανών, νομίζω ότι είναι θέμα ημερών. Επειδή είναι σημαντικό να καταλάβουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε. Νομίζω ότι ο πρόεδρος θα κάνει αυτή την παρουσίαση με πολύ αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε σύμβουλος του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παρουσιάσει το σχέδιο νίκης του στους Ουκρανούς τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο τον Μικαίλο Ποντόλιακ, σύμβουλο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου.

Ο ίδιος μίλησε σχετικά, στην ουκρανική τηλεόραση.

«Όσο για μια ευρύτερη εκπροσώπηση των Ουκρανών, νομίζω ότι είναι θέμα ημερών. Επειδή είναι σημαντικό να καταλάβουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε, τι κάνουμε. Νομίζω ότι ο πρόεδρος θα κάνει αυτή την παρουσίαση με πολύ αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Τόνισε ότι οι βασικές γραμμές του σχεδίου είναι ήδη σαφείς και ότι ο πρόεδρος θα δώσει πρόσθετες λεπτομέρειες. Ο Ζελένσκι παρουσίασε το Σχέδιο Νίκης του στους Ευρωπαίους ηγέτες και είπε ότι πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες τους επόμενους μήνες, σημειώνει το Ukrinform.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ΕΕ-Σλοβακίας για επανεκκίνηση πετρελαίου στον αγωγό Druzhba

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας και η πρόεδρος της Κομισιόν συμφώνησαν ότι η διαμετακόμιση πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba πρέπει να ξεκινήσει ξανά, ενώ η ΕΕ προσφέρει τεχνική και οικονομική βοήθεια για επισκευές.
Ευρωπαϊκή Ένωση άμυνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: ΕΕ έτοιμη για στρατιωτική ισχύ, πάντα δίπλα στην Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο δυναμική στρατιωτικά, καθώς δεν μπορεί πια να στηρίζεται μόνο σε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες. Ζήτησε αναθεώρηση θεσμών για ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καταδικάζει τις «απαράδεκτες» απειλές Ζελένσκι κατά Ορμπάν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε τις απαράδεκτες απειλές του Ζελένσκι προς τον Όρμπαν σχετικά με το μπλοκάρισμα του δανείου 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, τονίζοντας πως τέτοιες απειλές κατά κρατών μελών της ΕΕ δεν επιτρέπονται.
Ανδριους Κουμπίλιους ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει άμεσα την παραγωγή πυραύλων

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας Άντριους Κουμπίλιους τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να καλύψουν ταυτόχρονα τις ανάγκες για πυραύλους στον Κόλπο, στην Ουκρανία και στον στρατό τους, ζητώντας ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ΕΕ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία σύντομα ολοκληρώνει το τεχνικό έργο για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους ηγέτες της ΕΕ να ορίσουν ημερομηνία ένταξης ως εγγύηση ασφάλειας έναντι της Ρωσίας.