ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Μακρόν στην Κύπρο

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

O πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή την Παρασκευή εν μέσω της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και των επιθέσεων στον Λίβανο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σε σύνοδο κορυφής νωρίτερα την ημέρα των ηγετών της Ευρώπης και της Μεσογείου στην Κύπρο, ο Μαρσόν δήλωσε ότι η διακοπή της εξαγωγής όπλων που χρησιμοποιούνται στη Γάζα και τον Λίβανο είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως «απολύτως απαράδεκτη» σκόπιμη στόχευση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η διακοπή των εξαγωγών όπλων είναι το κλειδί για τον τερματισμό της βίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για social media ανηλίκων

Το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει απόψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τα social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών, με στόχο την προστασία της υγείας τους, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Μακρόν.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Μην εμπιστεύεστε τις δημοσκοπήσεις για νίκη Λεπέν το 2027

Ο Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους Γάλλους να μην δίνουν βάση στις δημοσκοπήσεις που favoriζουν τη Μαρίν Λεπέν για τις εκλογές του 2027, τονίζοντας πως η λαϊκή βούληση συχνά διαψεύδει τις προβλέψεις.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιρ Στάρμερ έλαβε τη Λεγεώνα της Τιμής στη Γαλλία

Ο Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ βραβεύτηκε με τη Λεγεώνα της Τιμής από τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη συμβολή του στην ασφάλεια της Ευρώπης μετά το 2022 και παρακολούθησε την εθνική παρέλαση της Γαλλίας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Στρατιωτικές ασκήσεις συμμαχικής δύναμης για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η πολυεθνική δύναμη για την ασφάλεια της Ουκρανίας θα κάνει εκπαιδευτικές ασκήσεις σε γειτονικές χώρες. Επίσης, αποφασίστηκε συνέχιση στήριξης στην Ουκρανία και αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αγοράζει Rafale και αντιαεροπορικά, έλαβε άδεια πυραύλων

Η Γαλλία θα πουλήσει στην Ουκρανία 16 μαχητικά Rafale με παράδοση από το 2028-29. Επίσης, η Ουκρανία θα λάβει αντιαεροπορικές συστοιχίες SAMP/T, ραντάρ και άδειες για παραγωγή βομβών AASM και πυραύλων Aster 30 και Scalp.