ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Μακρόν στην Κύπρο

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

O πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή την Παρασκευή εν μέσω της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και των επιθέσεων στον Λίβανο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σε σύνοδο κορυφής νωρίτερα την ημέρα των ηγετών της Ευρώπης και της Μεσογείου στην Κύπρο, ο Μαρσόν δήλωσε ότι η διακοπή της εξαγωγής όπλων που χρησιμοποιούνται στη Γάζα και τον Λίβανο είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως «απολύτως απαράδεκτη» σκόπιμη στόχευση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η διακοπή των εξαγωγών όπλων είναι το κλειδί για τον τερματισμό της βίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περιοδεία σε 4 χώρες του Κόλπου για συνομιλίες για το Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί Κουβέιτ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κατάρ από 19 έως 21 Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσει τους ηγέτες τους για να συζητήσει την κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ και τις επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η ΕΕ προστατεύει την αγορά από αθέμιτο ανταγωνισμό με Κίνα

Ο Μακρόν τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για περιορισμό στις εισαγωγές κινεζικών υβριδικών οχημάτων προστατεύει την ευρωπαϊκή αγορά από αθέμιτο ανταγωνισμό, μειώνοντας κατά το ήμισυ τις τρέχουσες εισαγωγές.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν πρέπει να λυγίσουμε απέναντι στη ρωσική απειλή

Ο Μακρόν τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στη ρωσική απειλή, σχολιάζοντας δηλώσεις Τραμπ υπέρ Ρωσίας. Επανέλαβε τη στήριξη στην Ουκρανία, ζητώντας κατάπαυση πυρός και επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς ζητούν νέο εμπορικό όπλο για την ΕΕ με φόντο την Κίνα

Μακρόν και Μερτς ζητούν από την ΕΕ νέο νομικό οπλοστάσιο για άμεση αντιμετώπιση εμπορικών πολέμων, όπως με την Κίνα, προτείνοντας τον αποκλεισμό των προϊόντων χωρών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστολή στάλθηκε στη φον ντερ Λάιεν.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα διαθέσει 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου σε 4 μήνες

Η G7 θα αποδεσμεύσει έως 100 εκ. βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματά της τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μετριάσει τις τιμές καυσίμων και δεσμεύτηκε να μην περιορίσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: «Συγγνώμη» στον Μακρόν για το «όχι» της Γερουσίας στη συνθήκη

Ο Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Εμανουέλ Μακρόν για την άρνηση της Ισπανικής Γερουσίας να επικυρώσει τη συνθήκη γαλλοϊσπανικής φιλίας, τονίζοντας ότι αφορά τις σχέσεις δύο φιλικών χωρών με κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.