ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
Φώτο: Shutterstock

Η ΕΕ ξεκινά επιχείρηση ανθρωπιστικής αερογέφυρας για τον Λίβανο

Οι προμήθειες που δωρίζονται από τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη που είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον Λίβανo, ότι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη.

Σήμερα η ΕΕ ξεκίνησε επιχείρηση «ανθρωπιστικής αερογέφυρας» που αποτελείται από τρεις πτήσεις από το Ντουμπάι και το Μπρίντιζι, με την πρώτη να φτάνει στη Βηρυτό στις 11 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων ειδών υγιεινής, κουβέρτες και κιτ καταφυγίου έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο παραδίδεται στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες. Η Επιτροπή χρηματοδοτεί το κόστος μεταφοράς αυτών των παραδόσεων και διασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζονται από τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη που είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον Λίβανo, ότι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως για όσους έχουν εκτοπιστεί με τη βία.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη και τους ανθρωπιστικούς εταίρους για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Αυτή η βοήθεια έρχεται πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας περίπου 104.000.000 ευρώ της ΕΕ που διατέθηκε για τον Λίβανο εφέτος, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων παροχών έκτακτης ανάγκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Παρέμβαση της Κομισιόν για την κρίση στον Λίβανο

Η Κομισιόν καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική του δράση στον Λίβανο και να σεβαστεί την κυριαρχία της χώρας. Τονίζει την ανάγκη συνέχισης της διπλωματίας για σταθερότητα, ενώ επισημαίνει τις δυσκολίες των Λιβανέζων.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Εξετάζει την τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος του Δένδια

Η Κομισιόν ανέφερε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στην Κύπρο και εξετάζει το περιστατικό.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Στο μικροσκόπιο το έργο Κούσνερ στη Βιόσα-Νάρτα

Η Κομισιόν παρακολουθεί το έργο στην προστατευόμενη περιοχή Βιόσα-Νάρτα στην Αλβανία, εκφράζοντας ανησυχίες για το αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί κανόνες. Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ανασταλεί για νέα εκτίμηση επιπτώσεων.
Ελληνική Οικονομία χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Που οφείλεται η εμπιστοσύνη Κομισιόν, ΟΟΣΑ και αγορών στην ελληνική οικονομία

Από μαύρο πρόβατο της ΕΕ λόγω κρίσης, η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον σε παράδειγμα ανάπτυξης και ανθεκτικότητας, σύμφωνα με ΟΟΣΑ και Κομισιόν, που την αφαίρεσε από τη λίστα χωρών με μακροοικονομικές ανισορροπίες.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα σε τροχιά σύγκλισης και θεσμικών μεταρρυθμίσεων

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε άρθρο του στην Athens Voice με αφορμή τη φετινή Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, υπογραμμίζει τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας, μείωση συστάσεων και την υπεύθυνη στάση έναντι των μεταρρυθμίσεων.