ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Η Τουρκία εγκαλεί τις ΗΠΑ για την παροχή οπλισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του ότι «Αυτό το σοβαρό λάθος θα οδηγούσε σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα υπονόμευε τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή».

Η Tουρκία εξέφρασε την καταδίκη της για το «σοβαρό λάθος» των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση για ένα ακόμη έτος.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του ότι συμφώνησε με το «υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (των κατεχομένων),» για το θέμα αυτό.

«Αυτό το σοβαρό λάθος θα οδηγούσε σε μια κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα υπονόμευε τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή», δήλωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ. «Ενόψει των αυξανόμενων εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της ελληνοκυπριακής διοίκησης, πιστεύουμε ότι η ΤΔΒΚ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αυξήσει την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέτεινε την απόφασή της να άρει το εμπάργκο το Σάββατο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Κύπρος είναι όμηρος ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Κύπρος είναι «όμηρος ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού» στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε εκ νέου τη στήριξή του στη λύση δύο κρατών, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Ερχιουμάν για την εκλογή του στα κατεχόμενα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συνεχάρη τον Τουφάν Ερχιουμάν για την εκλογή του και τόνισε μέσω ανάρτησής του ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και των Τουρκοκυπρίων.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη γραμμή Νετανιάχου στη Γάζα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στη Γάζα, τα ελληνοτουρκικά και τη Βόρεια Αφρική, ζητώντας ενεργή εξωτερική πολιτική και νέο «Ελσίνκι» με την Τουρκία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Δεν διεκδικούμε ξένα δίκαια, μόνο το δικό μας μερίδιο

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι για την Τουρκία το ενδεχόμενο ομοσπονδίας στην Κύπρο έχει τελειώσει, επιμένοντας στη λύση δύο κρατών. Τόνισε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δεχτούν να είναι μειονότητα στο νησί.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νατσιός: «Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποκύπτουν σε τουρκικούς εκβιασμούς»

Ο Ερντογάν επιμένει πως έργα στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι καταδικασμένα. Η Άγκυρα συνεχίζει ενεργά τις προσπάθειες διεθνούς αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αξιοποιώντας και το ζήτημα της ενέργειας.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις Κυπρίων Βρετανίας για τη συμφωνία Λονδίνου-Άγκυρας

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η αμυντική συμφωνία ΗΒ-Τουρκίας, με το Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων να ζητά διαβεβαιώσεις πως τα Eurofighter δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά Ελλάδας ή Κύπρου.