ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δικαιοσύνη

Καναδάς: Καταδικάστηκε ο πρώην «γκουρού της μόδας» Πίτερ Νάιγκαρντ

Ο Νάιγκαρντ, που είναι 83 ετών σήμερα, παραμένει φυλακισμένος από το 2020, όταν συνελήφθη. Οι συνήγοροί του έκαναν έκκληση να του επιβληθεί ποινή 6 ετών, επικαλούμενοι την προχωρημένη ηλικία του.

Ο πρώην μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Τορόντο σε κάθειρξη 11 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τεσσάρων γυναικών.

«Ο Πίτερ Νάιγκαρντ είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», δήλωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρόμπερτ Γκολντστάιν, σχολιάζοντας ότι «χρησιμοποίησε τον πλούτο και την εξουσία του για να διαπράξει τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις».

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή τουλάχιστον 15 ετών κάθειρξης στον Καναδοφινλανδό πρώην επιχειρηματία. Ο Νάιγκαρντ, που είναι 83 ετών σήμερα, παραμένει φυλακισμένος από το 2020, όταν συνελήφθη. Οι συνήγοροί του έκαναν έκκληση να του επιβληθεί ποινή 6 ετών, επικαλούμενοι την προχωρημένη ηλικία του και την κακή κατάσταση της υγείας του.

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής υπογράμμισε «τη βία και τον εξευτελισμό» αλλά και τις «απάτες» που χρησιμοποίησε ο Νάιγκαρντ για να οδηγήσει τα θύματά του στο διαμέρισμά του.

Η ανακοίνωση της ποινής έγινε σχεδόν έναν χρόνο μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών και μιας ανήλικης (16 ετών) μεταξύ 1988-2005. Ο ίδιος, δήλωνε αθώος. Επί πολλές εβδομάδες, τα θύματά του κατέθεταν ότι «παγιδεύτηκαν» από τον Νάιγκαρντ και βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου υπήρχε ένα κρεβάτι και ένα μπαρ, όμως η πόρτα δεν είχε χερούλι και άνοιγε με κωδικό.

Η δίκη αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο ήταν η πρώτη μιας σειράς άλλων που περιμένουν τον Νάιγκαρντ, τον πρώην «γκουρού της μόδας» του Χόλιγουντ, που ταξίδευε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του –που έφερε το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα– και οργάνωνε πολυτελή πάρτι στις επαύλεις του στο Λος Άντζελες και τις Μπαχάμες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ καλεί τον Καναδό πρωθυπουργό να μην συλλάβει τον Νετανιάχου

Το Ισραήλ κάλεσε τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ να μην τηρήσει τη δέσμευσή του για σύλληψη του Νετανιάχου, αν επισκεφθεί τον Καναδά, με αφορμή την κατηγορία για εγκλήματα πολέμου απ' το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας λόγω δασικών πυρκαγιών στον Καναδά

Η εντολή εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ εκδόθηκε την Παρασκευή και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή δύο κληρικοί και συνεργοί για κύκλωμα ναρκωτικών - μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών. Ανάμεσά τους γνωστός κληρικός, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει 52χρονη που αναμένεται να απολογηθεί αύριο.
AML καταπολέμηση ξεπλύματος χρήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 11 χρόνια φυλάκιση στην Τσιάν για απάτη με bitcoin $6 δισ.

Η Ζιμίν Τσιάν, γνωστή ως «θεά του πλούτου», καταδικάστηκε στο Λονδίνο σε 11 χρόνια και 8 μήνες για ξέπλυμα χρημάτων που προέρχονταν από κολοσσιαία απάτη τύπου «πυραμίδας» με πάνω από 128.000 θύματα και κατάσχεση 61.000 bitcoin.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.
Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.