ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Olaf Scholz, Germany, Germania
Φωτο: Shutterstock

Νέες προσπάθειες για ειρήνευση στην Ουκρανία ζήτησε ο Όλαφ Σολτς

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε πώς να φτάσουμε στην ειρήνη από αυτή την κατάσταση του πολέμου, με πιο γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Σολτς μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να καταβληθούν νέες προσπάθειες για ειρήνευση στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι συμφώνησαν κατά την πρόσφατη συνομιλία τους στην ανάγκη για μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε πώς να φτάσουμε στην ειρήνη από αυτή την κατάσταση του πολέμου, με πιο γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Σολτς μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο Γερμανός καγκελάριος δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό αφού τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό υπέστησαν μεγάλη ήττα σε δύο περιφερειακές εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίθετα κόμματα που επιδιώκουν καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία σημείωσαν κέρδη.

Το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και το νεοϊδρυθέν κόμμα BSW, που τάσσονται κατά της συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία, κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι σκοπεύει να έχει έτοιμο σχέδιο ως τον Νοέμβριο για τη διεξαγωγή δεύτερη διάσκεψης για την ειρήνη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μετάσχουν σε αυτή και εκπρόσωποι από τη Ρωσία.

Τον Ιούνιο είχε διεξαχθεί στην Ελβετία η πρώτη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία με τη συμμετοχή 92 χωρών, χωρίς ωστόσο τη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Ρωσία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για γερμανικές πυρηνικές έρευνες

Η Γερμανία διέψευσε τις διαδικτυακές αναφορές για δήθεν έρευνες στα πυρηνικά όπλα, αποκαλώντας τις ρωσική προπαγάνδα με στόχο τη δυσφήμησή της για τη στήριξή της στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επικρίνει τον Μερτς για τις εγγυήσεις στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επέκρινε δηλώσεις του Μερτς για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν γίνεται χωρίς τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη διαδικασία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο χρηματοδοτεί 50.000 drones για την Ουκρανία

Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία, σε μία από τις μεγαλύτερες σχετικές παραγγελίες από δυτική χώρα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται σε drones για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο εισαγγελέας Ουκρανίας: Δεν ευθύνεται το Κίεβο για τη δολιοφθορά Nord Stream

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας διέψευσε κάθε ανάμειξη της Ουκρανίας στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022 και πρότεινε κοινή έρευνα με τη Γερμανία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής Ουκρανών αξιωματούχων.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μερτς με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τις ρωσικές επιδρομές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου θα εξεταστεί στρατιωτική βοήθεια 70 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνες στη Γερμανία για Ουκρανή ύποπτη της επίθεσης στο Μονακό

Οι αρχές αναζητούν 39χρονη Ουκρανή με μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, ως ύποπτη για την έκρηξη στο Μονακό που τραυμάτισε τρεις. Έρευνες έγιναν σε σπίτι και όχημά της, ενώ θεωρείται πιθανό να είχε συνεργούς.