ΓΔ: 2156.68 3.97% Τζίρος: 184.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:00
Φώτο: Shutterstock

Επιβραδύνεται η ζήτηση μεταχειρίσμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Παρά την οριακή άνοδο των πωλήσεων καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η ζήτηση για μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθεί να είναι μειωμένη, εξαιτίας των υψηλών τιμών και της χαμηλής αυτονομίας.

Μια δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αν και πριν λίγο καιρό η ζήτηση ήταν μικρή, εντούτοις αυτή το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αρκετά, ακολουθώντας μια σταθερά ανοδική πορεία.

Τον φετινό Ιανουάριο το μερίδιο πωλήσεων μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά κυμάνθηκε στο 4,01%. Από τότε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και τον φετινό Ιούνιο έφθασε στο 5,30%. Ποσοστό που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα.

Παρά την οριακή άνοδο των πωλήσεων καινούριων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η ζήτηση για μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθεί να είναι μειωμένη. Ένας σημαντικός λόγος είναι οι αυξημένες τιμές πώλησης, αλλά και τα γνωστά προβλήματα των ηλεκτρικών πρώτης γενιάς που ήταν η μικρή αυτονομία. Σε αυτή την εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε και την έλλειψη υποδομών φόρτισης που αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο για τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και για τα καινούρια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων καταγράφεται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας έως τεσσάρων ετών. Είναι και αυτά που φέρουν καλύτερη τεχνολογία, αλλά έχουν και αρκετά μεγάλες αυτονομίες. Τα συγκεκριμένα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά BEV αύξησαν τον Ιούνιο το μερίδιο αγοράς τους κατά 36,7% σε σχέση με τον φετινό Ιανουάριο, δείχνοντας παράλληλα την τάση και την στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Skoda
ΔΙΕΘΝΗ

Skoda: Μεγάλη επένδυση για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Η Skoda επενδύει 205 εκατ. ευρώ για την επέκταση της παραγωγής μπαταριών στη Mlada Boleslav, δημιουργώντας την πρώτη μονάδα cell-to-pack του ομίλου Volkswagen στην Ευρώπη, με δυναμικότητα έως 335.000 συστήματα ετησίως και στήριξη 200.000 ηλεκτρικών οχημάτων.
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα plug in υβριδικά αυτοκίνητα επικεντρώνονται οι βιομηχανίες αυτοκινήτων

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, μειώνοντας τους ρύπους και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση, με τους Κινέζους να διακρίνονται ήδη με ανταγωνιστικά νέα μοντέλα.
Škoda Enyaq SUV αυτοκίνητο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αυτοκίνητο: Η Skoda παρουσίασε τα νέα Skoda Enyaq RS και Skoda Enyaq Coupe RS

Η Skoda παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις RS στην οικογένεια Enyaq. Τα νέα Skoda Enyaq RS και Skoda Enyaq Coupe RS είναι τα μοντέλα παραγωγής της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ταχύτερη φόρτιση και επιτάχυνση.