ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
Γαλλική σημαία Παρίσι

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για κυβερνοεπίθεση στο Grand Palais

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Franceinfo ανέφερε ότι οι δράστες ζήτησαν πληρωμή λύτρων εντός 48 ωρών, απειλώντας να δημοσιεύσουν στο Διαδίκτυο τα οικονομικά στοιχεία που είχαν λάβει.

Το τμήμα της γαλλικής αστυνομίας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ερευνά μία επίθεση εναντίον του εκθεσιακού χώρου Grand Palais στο Παρίσι, όπου διεξάγονται Ολυμπιακά αγωνίσματα, συμπεριλαμβανομένης της ξιφασκίας και του Ταεκβοντό, δήλωσαν σήμερα (6/8)  οι εισαγγελείς του Παρισιού.
 
Ανέφεραν ότι εκείνοι που σχεδίασαν την επίθεση είχαν βάλει στο στόχαστρο το κεντρικό σύστημα υπολογιστή του ιδρύματος, αλλά το περιστατικό δεν προκάλεσε καμία διακοπή στους  αγώνες που πραγματοποιούνταν στον εμβληματικό εκθεσιακό χώρο με τη γυάλινη οροφή στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Το σύστημα υπολογιστή στον χώρο χειρίζεται επίσης δεδομένα για 40 κυρίως μικρά μουσεία με τα οποία συνδέεται, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Franceinfo ανέφερε ότι οι δράστες ζήτησαν πληρωμή λύτρων εντός 48 ωρών, απειλώντας να δημοσιεύσουν στο Διαδίκτυο τα οικονομικά στοιχεία που είχαν λάβει εάν δεν λάμβαναν το χρηματικό ποσό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα Belharra λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Συμφωνία 4,3 δισ. ευρώ με Γαλλία για αγορά 4 φρεγατών

Η Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις φρεγάτες από τον γαλλικό όμιλο Naval Group για 4,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 31 Αυγούστου στη Στοκχόλμη, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Η πρώτη φρεγάτα παραδίδεται το 2030.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Γαλλίδα πρέσβη για την ελληνογαλλική αμυντική σχέση

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τη Γαλλίδα Πρέσβη Laurence Auer, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της στην Αθήνα, ευχαριστώντας την για τη συμβολή της στην ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις

Το Ιράν προειδοποιεί για συνέπειες σε όσους στηρίξουν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του, ενώ χαρακτηρίζει «παράνομη» την απέλαση δύο διπλωματών του από τη Γαλλία ως αντίποινα για αντίστοιχο περιστατικό με Γάλλους διπλωμάτες.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκλιξμάν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Ραφαέλ Γκλιξμάν, με στόχο να «ανορθώσει» τη χώρα και να ενώσει τη σοσιαλδημοκρατία απέναντι στη ριζοσπαστική αριστερά και την άκρα δεξιά.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογραφικά συνδικάτα κατά της επίσκεψης διαδόχου Σ. Αραβίας στη Γαλλία

Τα συνδικάτα Γάλλων δημοσιογράφων χαρακτήρισαν «πρόκληση» την επίσκεψη του Σαουδάραβα διαδόχου στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας την εκκρεμότητα μήνυσης εις βάρος του για βασανιστήρια και εξαφανίσεις, λόγω της υπόθεσης Κασόγκι.