ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
Φώτο: Shutterstock

Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν πτήσεις από και προς τη Βηρυτό

Υπό το φόβο ισραηλινής επίθεσης στο Λίβανο, πολλές αεροπορικές αναστέλλουν τις πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ανεστάλησαν ή είχαν καθυστερήσεις σήμερα καθώς κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιτικό κίνημα του Λιβάνου, την Χεζμπολάχ, έπειτα από το πλήγμα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους.

Η Air France και η θυγατρική της Transavia France ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ προς τη Βηρυτό εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Air France-KLM.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings του γερμανικού ομίλου Lufthansa αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Η πυραυλική επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση πιθανόν να εμπλακούν σε περιφερειακή σύρραξη.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει στο πλήγμα. Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ανάμειξη στην επίθεση -την πιο αιματηρή στο Ισραήλ ή σε κατεχόμενα από αυτό εδάφη από τις 7 Οκτωβρίου όταν η επίθεση της Χαμάς πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έκτοτε έχει επεκταθεί σε πολλά μέτωπα.

Η υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων του αεροδρομίου της Βηρυτού και η εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφεραν ότι στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής η τουρκική Turkish Airlines επίσης ανέστειλε δύο πτήσεις της.

Σύμφωνα με το Flightradar24, η τουρκική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SunExpress, η θυγατρική της Turkish Airlines, η AJet, η ελληνική Aegean Airlines, η Ethiopian Air και η εθνική αεροπορική εταιρεία του Λιβάνου (ΜΕΑ) ακύρωσαν όλες πτήσεις τους που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα στη Βηρυτό.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λιβάνου. Έχει στοχοθετηθεί κατά τον εμφύλιο στη χώρα και σε προηγούμενες συρράξεις με το Ισραήλ, περιλαμβανομένου του τελευταίου πολέμου με την Χεζμπολάχ το 2006.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη μετατίθενται για Οκτώβριο

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου που επρόκειτο να γίνουν στη Ρώμη αναβάλλονται για τον Οκτώβριο, ενώ οι πρεσβευτές των δύο χωρών θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για διμερείς συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έτοιμη για νέους βομβαρδισμούς κατά Χεζμπολάχ δηλώνει η κυβέρνηση

Η Ισραήλ δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς εναντίον της Χεζμπολάχ, μετά την καταστροφή μεγάλου υπόγειου συγκροτήματος της οργάνωσης στη νότια Λίβανο, χρησιμοποιώντας 1.100 τόνους εκρηκτικών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ανατινάζει σήραγγες, σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Λίβανο

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το USGS, μετά από ανατίναξη υπόγειων σηράγγων της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από δημοσιογράφους και εικόνες.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Καταστροφή υπόγειων υποδομών Χεζμπολάχ στον Λίβανο από τον στρατό

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με δήλωση του Νετανιάχου και του Κατς. Ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποιεί για κίνδυνο συμφωνίας λόγω Ισραήλ

Ο στρατός Λιβάνου προειδοποιεί πως η πρόσφατη ισραηλινή κλιμάκωση στον νότο απειλεί τη συμφωνία που επετεύχθη με το Ισραήλ και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εδραίωσης της ασφάλειας στην περιοχή, αναφέροντας χιλιάδες παραβιάσεις.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: 12 νεκροί, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, μετά τον θάνατο 12 ατόμων από αεροπορικές επιδρομές, με τα περισσότερα θύματα να ανήκουν στην ίδια οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.