ΓΔ: 2099.8 -0.34% Τζίρος: 133.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Πολιτικές προεκτάσεις στο ερώτημα για το τι τραυμάτισε το αυτί του Τραμπ

Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα σφαίρας.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Ντόναλντ Τραμπ στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην γιατρός του, ενώ οι αμφιβολίες που άφησε το FBI για το τί προκάλεσε την αιμοραγία στο αυτί του προέδρου άρχισε να αποκτά ξαφνικά πολιτικές προεκτάσεις, με τον Τραμπ να επιτίθεται στο FBI.

Ο Ρόνι Τζάκσον, γιατρός του Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος, δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση μια ημέρα αφότου ο Τραμπ επέκρινε τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι επειδή δήλωσε σε Επιτροπή της Βουλής ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από κάτι άλλο.

Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα σφαίρας. «Με σεβασμό στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του», απάντησε ο Ρέι στον πρόεδρο της Επιτροπής Τζιμ Τζόρνταν.

Ένας εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, χαρακτήρισε «συνωμοσία» την εκδοχή ότι ο Τραμπ δεν χτυπήθηκε από σφαίρα.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο το FBI επιδιώκει να πάρει κατάθεση από τον Τραμπ στην έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών για την απόπειρα δολοφονίας για να λάβει δήλωση θύματος - ένα τυπικό μέρος της έρευνας επειδή είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το FBI σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε ότι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν θραύσματα από σφαίρες και άλλα στοιχεία στην επίθεση κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου. Το FBI ξεκαθάρισε από την αρχή αντιμετώπισε το συμβάν ως απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον τραυματισμό στο αυτί του Τραμπ έχουν πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις. Ο Τραμπ δήλωσε ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία» και επιτέθηκε στον Ρεί στο Truth Social για την κατάθεσή του.

«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο το ονόμασε «τραύμα από σφαίρα στο αυτί και αυτό ήταν. Δεν είναι περίεργο που το άλλοτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!», έγραψε ο Τραμπ.

«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ.

Ο Τραμπ έχει επικριθεί επειδή δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας του μετά την απόπειρα δολοφονίας, η οποία άφησε νεκρό έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση και άλλους τραυματίες. Έδωσε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα του πρώην γιατρού του Λευκού Οίκου και νυν Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Ρόνι Τζάκσον σχετικά με την ανάρρωσή του από τον πυροβολισμό, αλλά δεν επέτρεψε σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που τον περιέθαλψαν να μιλήσουν δημόσια για την κατάσταση της υγείας του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τζόρτζια αποσύρει τις κατηγορίες κατά Τραμπ για τις εκλογές 2020

Η πολιτεία Τζόρτζια απέσυρε τις κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων 14 για την απόπειρα ανατροπής των εκλογών του 2020, κλείνοντας έτσι την τελευταία ποινική υπόθεση εναντίον του πρώην Αμερικανού προέδρου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά τρομοκρατίας και μετανάστευσης μετά τον τραυματισμό στρατιωτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση σε εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον και δεσμεύτηκε για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στους εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε στρατιωτικούς κοντά στον Λευκό Οίκο μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021 και χαρακτήρισε το γεγονός «τρομοκρατική ενέργεια». Ζήτησε επανεξέταση των φακέλων Αφγανών μεταναστών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συστάσεις στην Ιαπωνία να μην κλιμακώσει με Κίνα για Ταϊβάν

Ο Τραμπ συνέστησε στην Ιαπωνή πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι να αποφεύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την Κίνα για την Ταϊβάν, μετά από συνομιλία του με τον Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με WSJ και πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Σημαία G20 Νότια Αφρική
ΔΙΕΘΝΗ

Λυπημένος ο Ραμαφόσα για τον αποκλεισμό της Ν. Αφρικής από τη G20

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση του Τραμπ να μη προσκαλέσει τη χώρα του στη G20 του 2026, μετά τον αποκλεισμό που συνδέεται με φερόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των λευκών στη Νότια Αφρική.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ καλεί τους Ονδουριανούς να στηρίξουν τον Ασφούρα στις εκλογές

Ο Τραμπ κάλεσε τους πολίτες της Ονδούρας να στηρίξουν τον δεξιό Νάσρι Ασφούρα στις εκλογές της Κυριακής, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό φίλο της ελευθερίας». Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων.