ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή
Στιγμιότυπο από επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Πολιτικές προεκτάσεις στο ερώτημα για το τι τραυμάτισε το αυτί του Τραμπ

Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα σφαίρας.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι άλλο εκτός από μια σφαίρα προκάλεσε τον τραυματισμό στο αυτί του Ντόναλντ Τραμπ στην απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην γιατρός του, ενώ οι αμφιβολίες που άφησε το FBI για το τί προκάλεσε την αιμοραγία στο αυτί του προέδρου άρχισε να αποκτά ξαφνικά πολιτικές προεκτάσεις, με τον Τραμπ να επιτίθεται στο FBI.

Ο Ρόνι Τζάκσον, γιατρός του Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος, δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση μια ημέρα αφότου ο Τραμπ επέκρινε τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι επειδή δήλωσε σε Επιτροπή της Βουλής ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από κάτι άλλο.

Χθες, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι δεν είναι σαφές αν όντως ο Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή από θραύσματα σφαίρας. «Με σεβασμό στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσματα που χτύπησαν το αυτί του», απάντησε ο Ρέι στον πρόεδρο της Επιτροπής Τζιμ Τζόρνταν.

Ένας εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, χαρακτήρισε «συνωμοσία» την εκδοχή ότι ο Τραμπ δεν χτυπήθηκε από σφαίρα.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο το FBI επιδιώκει να πάρει κατάθεση από τον Τραμπ στην έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών για την απόπειρα δολοφονίας για να λάβει δήλωση θύματος - ένα τυπικό μέρος της έρευνας επειδή είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το FBI σε χθεσινή του ανακοίνωση τόνισε ότι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν θραύσματα από σφαίρες και άλλα στοιχεία στην επίθεση κατά του Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωσή του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου. Το FBI ξεκαθάρισε από την αρχή αντιμετώπισε το συμβάν ως απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου.

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον τραυματισμό στο αυτί του Τραμπ έχουν πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις. Ο Τραμπ δήλωσε ότι «δέχθηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία» και επιτέθηκε στον Ρεί στο Truth Social για την κατάθεσή του.

«Δεν υπήρχε γυαλί, δεν υπήρχαν σκάγια. Το νοσοκομείο το ονόμασε «τραύμα από σφαίρα στο αυτί και αυτό ήταν. Δεν είναι περίεργο που το άλλοτε φημισμένο FBI έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Αμερικής!», έγραψε ο Τραμπ.

«Όποιος πιστεύει αυτές οι συνωμοσιολογικές μπούρδες είναι είτε διανοητικά καθυστερημένος είτε εσκεμμένα διακινεί ψέματα για πολιτικούς λόγους», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ.

Ο Τραμπ έχει επικριθεί επειδή δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση της υγείας του μετά την απόπειρα δολοφονίας, η οποία άφησε νεκρό έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση και άλλους τραυματίες. Έδωσε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα του πρώην γιατρού του Λευκού Οίκου και νυν Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Ρόνι Τζάκσον σχετικά με την ανάρρωσή του από τον πυροβολισμό, αλλά δεν επέτρεψε σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που τον περιέθαλψαν να μιλήσουν δημόσια για την κατάσταση της υγείας του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη στη Μινεάπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μινεάπολη δεν άλλαξε μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ, λένε τα αδέλφια

Η οικογένεια της Ρενέ Γκουντ, που σκοτώθηκε από πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη, εξέφρασε την απογοήτευσή της στο Κογκρέσο, αναφέροντας πως παρά τον θάνατό της, οι αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές παραμένουν αμετάβλητες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Πέτρο: Θετική η συνάντηση με τον Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, χαρακτήρισε «θετική» τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, παρά τις εντάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά από νέα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο και ενόψει διαπραγματεύσεων στο Άμπου Ντάμπι, αναγνωρίζοντας ότι ο Πούτιν τήρησε πρόσφατη υπόσχεση για παύση επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο για το τέλος της δημοσιονομικής παράλυσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που τερματίζει τη δημοσιονομική παράλυση μετά από τρεις ημέρες, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στη Βουλή με 217 ψήφους υπέρ και 214 κατά.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που άφησαν χιλιάδες χωρίς ρεύμα, τις διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι και τη σημασία της βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ

Ο Τραμπ ζήτησε 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό και «woke» ιδεολογία, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του σχεδίαζε να αποσύρει αξιώσεις κατά του πανεπιστημίου.