ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή
Στιγμιότυπο από επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του Ντόναλντ Τραμπ

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό πυρά και επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και παραλείψεις της Υπηρεσίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τα λάθη στην ασφάλεια», ανέφερε στο email προς το προσωπικό την Τρίτη. «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, με βαριά καρδιά πήρα τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή σας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία εφόσον υπάρξει 60ήμερη εκεχειρία με Ρωσία

Ο Ζελένσκι απάντησε στην κριτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως εάν ο Πούτιν συμφωνήσει σε 60 ημέρες εκεχειρίας, η Ουκρανία θα οργανώσει εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στο ABC.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά ανάκληση αδειών τηλεοπτικών δικτύων που δεν μετέδωσαν ομιλία του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι άδειες δικτύων NBC και ABC επειδή δεν μετέδωσαν ομιλία του, υποστηρίζοντας πως μετέχουν σε συνωμοσία εκλογικής απάτης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Διευρύνονται οι συμμαχίες του Ντ. Τραμπ στη Λατινική Αμερική

Η νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στην Κολομβία θεωρείται νέα επιτυχία της πολιτικής Τραμπ στη Λατινική Αμερική, όπου πολλές χώρες έχουν στραφεί δεξιά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.