ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Oι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν απόρριψη της υπόθεσης για έγγραφα του FBI εναντίον του

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κατηγορήθηκε ότι είχε εμπιστευτικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του για κακοδιαχείριση εμπιστευτικών εγγράφων.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κατηγορήθηκε ότι είχε εμπιστευτικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία. Κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια αποθηκεύοντας τα έγγραφα στην ιδιωτική κατοικία του, Mar-a-Lago, στη Φλόριντα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων ήταν στρατιωτικά σχέδια ή πληροφορίες σχετικά με πυρηνικά όπλα. Ο Τραμπ θα έπρεπε να τα είχε παραδώσει στα Εθνικά Αρχεία, όπως απαιτείται από το νόμο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον την Τετάρτη να καθυστερήσει τη διαδικασία για να τους επιτρέψει να μελετήσουν πώς η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα επηρεάσει την υπόθεση.

Σε μια πρωτοφανή απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον το δικαίωμα σε τεκμήριο ασυλίας για τις επίσημες ενέργειές του.

Ο Τραμπ δεν έχει σταματήσει να λέει ότι έχει προεδρική ασυλία στις τέσσερις αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του. Τον Μάιο, κρίθηκε ένοχος για 34 κατηγορίες παραποίησης λογιστικών αρχείων για να αποφύγει την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πρωταγωνίστρια Στόρμι Ντάνιελς στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου, αλλά τώρα έχει αναβληθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου

Η δίκη για κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων αναβλήθηκε επίσης από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον, η οποία διορίστηκε στη θέση από τον ίδιο τον Τραμπ και ως εκ τούτου επικρίθηκε επειδή ήταν ευνοϊκή απέναντί του.

Υπάρχουν άλλες δύο υποθέσεις εναντίον του Τραμπ, μία σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μία στην Τζόρτζια, για προσπάθειες ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαίρει «εξαιρετικής» υγείας, λέει ο γιατρός του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε «εξαίρετης υγείας» ύστερα από ιατρικούς ελέγχους ρουτίνας, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως η «καρδιακή του ηλικία» είναι 14 χρόνια μικρότερη από τη βιολογική του.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι δασμοί 100% και περιορισμοί λογισμικού κατά της Κίνας από Τραμπ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν κατά 100% τους τελωνειακούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα από 1ης Νοεμβρίου ή νωρίτερα και θα επιβληθούν περιορισμοί στις εξαγωγές στρατηγικού λογισμικού στην Κίνα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συγκαλεί διεθνή σύνοδο για τη Γάζα στην Αίγυπτο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να συγκαλέσει διεθνή σύνοδο για τη Γάζα κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, σύμφωνα με πηγές του Axios.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος, 79 ετών, υποβάλλεται σε δεύτερο ιατρικό έλεγχο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο για τακτικό checkup. Στα 79 του, είναι ο γηραιότερος που ανέλαβε ξανά την προεδρία, με δραστήριο πρόγραμμα και διατροφικές προτιμήσεις. Ετοιμάζεται για ταξίδι στη Μέση Ανατολή.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς λόγω ελέγχων στις σπάνιες γαίες

Ο Τραμπ απείλησε με σημαντική αύξηση δασμών στα κινεζικά προϊόντα, θεωρώντας ότι η Κίνα γίνεται εχθρική λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, και δήλωσε ότι ίσως δεν συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ματσάδο: Το Νόμπελ Ειρήνης είναι μεγάλη τιμή, με στήριξη ΗΠΑ-Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης 2025, δήλωσε ότι το βραβείο δίνει ώθηση για την ελευθερία και ευχαρίστησε τον Τραμπ και τους διεθνείς συμμάχους για τη στήριξη.