ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
USS Gunston Hall πλοίο
Το USS Gunston Hall του Ναυτικού των ΗΠΑ πλέει κοντά σε αμερικανική πόλη.

Διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου Tutor

Η επίθεση κατά του πλοίου από τους Χούθι, η οποία έλαβε χώρα κοντά στο λιμάνι Xoντειταθ της Υεμένης, προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και ζημιές στο μηχανοστάσιο του Tuter και αφαίρεσε την ικανότητά του για ελιγμούς.

Η Κεντρική Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (NAVCENT) δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις της διέσωσαν το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου Tuter, με σημαία Λιβερίας, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αντάρτες Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν στις 12 Ιουνίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ναύτες από την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower μετέφεραν το πλήρωμα με αεροσκάφος την Τετάρτη, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση, προσθέτοντας ότι ένας πολιτικός ναύτης εξακολουθεί να αγνοείται.

Η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα κοντά στο λιμάνι Xoντειταθ της Υεμένης, προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και ζημιές στο μηχανοστάσιο του Tuter και αφαίρεσε την ικανότητά του για ελιγμούς.

Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορικής Ναυτιλίας (UKMTO) δήλωσε χθες ότι το πλήρωμα του πλοίου είχε εκκενωθεί και ότι το εγκαταλελειμμένο πλοίο παρασύρθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με μικρά σκάφη και ρουκέτες στο πλοίο ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας τους, η οποία λένε ότι είναι υπέρ των Παλαιστινίων και επικεντρώνεται σε πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί Χούθι και Ιράν με αυστηρή στρατιωτική απάντηση

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι κατά σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Υεμένη και προειδοποίησε και τα δύο μέρη με «σφοδρή στρατιωτική τιμωρία» σε νέα ανάρτησή του στο Truth Social.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εντολή Χούθι να κλείσουν Ερυθρά σε επίθεση σε ιρανικές υποδομές

Το Ιράν ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν τη δίοδο προς την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ πλήξουν ενεργειακές του υποδομές, σύμφωνα με τρεις πηγές του Reuters, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εντείνει την πίεση στο στενό εισόδου προς Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν, μετά τον έλεγχο στα Στενά Ορμούζ, απειλεί να κλείσει το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ με τη βοήθεια των Χούθι, αυξάνοντας την πίεση στις ΗΠΑ και απειλώντας σοβαρές αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και την ενέργεια.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκατέσσερα πλοία, τα μισά ιρανικά, διέπλευσαν το Ορμούζ την Κυριακή

Την Κυριακή μόλις 14 πλοία, κυρίως εμπορικά και ιρανικής σημαίας, διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ, εν μέσω εχθροπραξιών ΗΠΑ-Ιράν. Ο αριθμός είναι ο χαμηλότερος από τις 13 Ιουνίου, δείχνοντας μειωμένη αλλά όχι πλήρη διακοπή διέλευσης.
Πιτ Χέγκσεθ ομιλία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν πληρώνει το τίμημα για τις κακές του επιλογές, λέει ο Πιτ Χέγκσεθ

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως το Ιράν έκανε «κακή επιλογή» επιτιθέμενο σε εμπορικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αντίποινα με νέες επιθέσεις μετά από εκρήξεις σε περιοχές του νότιου Ιράν.