ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γάζα υπό βομβαρδισμό
Καπνός καλύπτει τη Γάζα ενώ διαρκεί η ένοπλη σύγκρουση.

Ο Ισλαμικός Παλαιστινιακός Τζιχάντ απαιτεί αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα

Αποτελεί τον μικρότερο σύμμαχο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ηγήθηκε μιας πολυαίμακτης επίθεσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ένοπλος βραχίονας της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ δήλωσε σήμερα πως ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί όμηροι είναι με την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, το τέλος της επίθεσής του και την επίτευξη συμφωνίας για ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα της παλαιστινιακής οργάνωσης, έκανε τα σχόλια αυτά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένας μικρότερος σύμμαχος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ηγήθηκε μιας πολυαίμακτης επίθεσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κατά την οποία 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 250 συνελήφθησαν όμηροι, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία. Τουλάχιστον 100 όμηροι πιστεύεται ότι παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα, αν και τουλάχιστον 40 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τις ισραηλινές αρχές.

Τουλάχιστον 37.296 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά την εκστρατεία του ισραηλινού στρατού για την εξάλειψη της Χαμάς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Συμβούλιο Ειρήνης εξυπηρετεί το Ισραήλ, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αντέδρασε αρνητικά στη σύσταση του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα από τον Τραμπ, θεωρώντας πως τα μέλη του επιλέχθηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και υπονομεύουν την εκεχειρία.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Χριστούγεννα υπό πολιορκία: Η ισραηλινή επίθεση στην Παλαιστίνη συνεχίζεται

Συνεχίζεται η επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, με την εορταστική περίοδο να επισκιάζεται από τις συγκρούσεις και τις εντάσεις στην περιοχή.
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έξι μαχητές σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως σκότωσε έξι μαχητές στη νότια Γάζα, αναθεωρώντας τον απολογισμό σύγκρουσης και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας. Πάνω στους μαχητές βρέθηκαν διάφορα όπλα.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Διαμαρτυρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την απαγόρευση 37 ΜΚΟ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατακρίνουν την απαγόρευση πρόσβασής τους στη Γάζα από το Ισραήλ, που ζητά λίστες με τα στοιχεία των Παλαιστίνιων υπαλλήλων τους. Την απόφαση αυτή επηρεάζονται συνολικά 37 ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Προθεσμία από το Ισραήλ σε 37 οργανώσεις για λίστα υπαλλήλων

Το Ισραήλ προειδοποιεί 37 ανθρωπιστικές οργανώσεις ότι θα χάσουν πρόσβαση στη Γάζα αν δεν καταθέσουν ονόματα Παλαιστινίων υπαλλήλων. Η ΕΕ προειδοποιεί πως οι νέοι κανόνες θα μπλοκάρουν τη διανομή ζωτικής βοήθειας.