ΓΔ: 1978.59 -0.99% Τζίρος: 113.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:35
Φώτο: Shutterstock

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σημαντική η σημασία της τήρησης των διεθνών συμφωνιών

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου έγινε απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς εξέπεμψε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον απόηχο των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική χώρα.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου έγινε απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας τη χώρα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι το συνταγματικό της όνομα, κατά τη διάρκεια της τελετής για την ορκωμοσία της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάφερε ότι «καθώς σχηματίζεται νέα κυβέρνηση και επιλέγεται ένας νέος πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σημασία της τήρησης των διεθνών συμφωνιών και τα οφέλη της πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

O Μίτσκοσκι θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας

«Όντως, ήταν απογοήτευση για την ηγεσία στην Ουάσιγκτον όταν η Πρόεδρος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα της χώρας κατά την ορκωμοσία της» σημείωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία.
Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Όλα τα φλας στην Κ. Γκίλφοϊλ, το παράπονο Θεοδωρόπουλου και μύλος στα ΕΛΤΑ

Με αέρα σταρ η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ, τα σχέδιά της για περιοδείες, διαγωνισμός... άγνοιας υπουργών για τα ΕΛΤΑ, το ΟΚ ΥΠΠΟ για ΒΟΑΚ, το παράπονο Θεοδωρόπουλου για τα «καμένα» 500 εκατ. στα ΕΛΤΑ και η στήριξη της βιομηχανίας.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Σαρωτική νίκη του VMRO-DPMNE και στο β’ γύρο εκλογών

Το VMRO-DPMNE υπό τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι κυριάρχησε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Βόρειας Μακεδονίας, κερδίζοντας σε 21 από τους 33 δήμους, μεταξύ αυτών και τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων.
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Διεξάγεται την Κυριακή ο δεύτερος γύρος εκλογών

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, με φαβορί το κυβερνών VMRO-DPMNE. Στα Σκόπια, Γκιοργκίεφσκι και Μετσίνοβιτς θα διεκδικήσουν τον δήμο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Δώρα χρυσού και ημιφορτηγά για την επίσκεψη Τραμπ

Η Ιαπωνία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει τις σχέσεις με τον Τραμπ, ο οποίος φτάνει στο Τόκιο για τριήμερη επίσκεψη, με 18.000 αστυνομικούς να διασφαλίζουν την ασφάλειά του και μια επίδειξη αμερικανικών pick-up trucks προς τιμήν του.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Ο στρατός δεν θα δεχτεί κυβέρνηση «υποταγμένη» στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο στρατός δεν θα επιτρέψει κυβέρνηση ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ στο Καράκας, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον και την αντιπολίτευση για προσπάθεια ανατροπής του προέδρου Μαδούρο.