ΓΔ: 2562 1.25% Τζίρος: 146.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:41
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Ο Ντ. Τραμπ επιτρέπεται να είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν επιλύει μόνο το ζήτημα του κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο, αλλά και εάν είναι μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βάλει το όνομά του στην προκριματική εκλογή των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο, ανατρέποντας απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο και ανοίγοντας τον δρόμο και για τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάνθηκε τον Δεκέμβριο ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος να διεκδικήσει ή να κατέχει αξίωμα λόγω παραβίασης της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, απαγορεύοντας του να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο.

Η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση. 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ δεν επιλύει μόνο το ζήτημα του κατά πόσον ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί στις προκριματικές εκλογές του Κολοράντο, αλλά και εάν είναι μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί και από τη συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές του Μέιν και του Ιλινόι, με το σκεπτικό να στηρίζεται και πάλι στην παραβίαση της 14ης Τροπολογίας, αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων των δύο αυτών πολιτείων είχαν τεθεί σε αναστολή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το Κολοράντο. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μια ημέρα πριν από τη «Σούπερ Τρίτη», όπου οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν σε 15 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές για να επιλέξουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές. Ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι θα εκλέξουν αύριο περισσότερους από το ένα τρίτο των εκλεκτόρων που είναι αρμόδιοι για να ορίσουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εκλογές στην Ουκρανία εφόσον υπάρξει 60ήμερη εκεχειρία με Ρωσία

Ο Ζελένσκι απάντησε στην κριτική του Τραμπ, δηλώνοντας πως εάν ο Πούτιν συμφωνήσει σε 60 ημέρες εκεχειρίας, η Ουκρανία θα οργανώσει εκλογές μέσα σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη συνέντευξή του στο ABC.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αν νικήσουν οι Δημοκρατικοί, οι ΗΠΑ θα μοιάζουν με τη Θέουτα

Ο Τραμπ, μιλώντας στο Fox News, προειδοποίησε ότι αν οι Δημοκρατικοί επιστρέψουν στην εξουσία, οι ΗΠΑ ίσως αντιμετωπίσουν κρίση παρόμοια με την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ισπανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά ανάκληση αδειών τηλεοπτικών δικτύων που δεν μετέδωσαν ομιλία του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι άδειες δικτύων NBC και ABC επειδή δεν μετέδωσαν ομιλία του, υποστηρίζοντας πως μετέχουν σε συνωμοσία εκλογικής απάτης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Διευρύνονται οι συμμαχίες του Ντ. Τραμπ στη Λατινική Αμερική

Η νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στην Κολομβία θεωρείται νέα επιτυχία της πολιτικής Τραμπ στη Λατινική Αμερική, όπου πολλές χώρες έχουν στραφεί δεξιά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.