ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:25:09
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημόσια τοποθέτηση, μπροστά από ρωσική σημαία.

O Πούτιν χαρακτηρίζει την Τουρκία «αξιόπιστο» εταίρο στα ενεργειακά

«Δεν περιορίζουμε τίποτα, παρέχουμε τα πάντα. Οι πιο αξιόπιστοι εταίροι είναι οι Τούρκοι. Εδώ, οι αποστολές γίνονται μέσω TurkStream», είπε.

Στις θετικές σχέσεις της Μόσχας με την Αγκυρα και στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση Ερντογάν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, ο Πούτιν είπε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες στοχεύουν να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στη ρωσική οικονομία σταματώντας να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο.

Ερωτώμενος για τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας περί περιορισμού των αποστολών ενέργειας, ο Πούτιν είπε: «Δεν περιορίζουμε τίποτα, παρέχουμε τα πάντα. Οι πιο αξιόπιστοι εταίροι είναι οι Τούρκοι. Εδώ, οι αποστολές γίνονται μέσω TurkStream», είπε. Επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα αγοράσει ρωσικό αέριο ή όχι, πρόσθεσε: «Αν το χρειαστούν, θα το αγοράσουν, διαφορετικά θα το διαχειριστούμε χωρίς αυτούς. [...] Θα χρειαζόταν μόλις μία εβδομάδα για την επανεκκίνηση του "Nord Stream", αλλά η Γερμανία δεν θέλει». Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο για το θέμα της Ουκρανίας. «Αν δεν ήταν η θέση της Δύσης, ο πόλεμος θα είχε τελειώσει πριν από ενάμιση χρόνο. Αλλά αυτοί (οι αρχές στο Κίεβο) δεν ξέρω αν το θέλουν σήμερα». Την περασμένη Πέμπτη, 15/2 ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε στο ίδιο κανάλι πως μετανιώνει  που δεν επιτέθηκε στην Ουκρανία νωρίτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Δύσκολος συμβιβασμός Ουκρανίας-Ρωσίας για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία έχουν δύσκολες προς συμβιβασμό θέσεις για τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η μεταφορά σιτηρών που είναι απαραίτητη παγκοσμίως.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Πρόταση σε Ουκρανία και Ρωσία για παύση επιθέσεων σε πλοία

Η Τουρκία πρότεινε πρωτόκολλο σε Κίεβο και Μόσχα για τερματισμό των επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, με δεδομένες τις πολλές επιθέσεις που έχουν δεχτεί τουρκικά πλοία από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν-Πούτιν: Συμφωνία για νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Κιργιστάν

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεση για νέους πυρηνικούς σταθμούς στην Τουρκία, μετά το Άκουγιου, στη συνάντησή του με Πούτιν στο Μπισκέκ, υπογραμμίζοντας τη στενή ενεργειακή, αγροτική και τουριστική συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Νέοι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας με Ρωσία στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε, στη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο στη Μπισκέκ, ότι Τουρκία και Ρωσία θα συνεργαστούν για την κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας μετά το Ακούγιου.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μηνύματα Πεζεσκιάν στις ΗΠΑ και τετ α τετ Πούτιν με Ερντογάν

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στο Μπισκέκ βρίσκονται οι εξελίξεις στις σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενίσχυση της συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας.
Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα σχεδιάζει ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία έχει εκπονήσει σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται σε επαφές με Ρωσία και Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν, που τόνισε την επιδίωξη νέας συμφωνίας εξαγωγών.