ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 304.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:02
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε επίσημη εμφάνιση με σοβαρή έκφραση, κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Ντόναλντ Τραμπ: Eίμαι πιο οξυδερκής τώρα από ό,τι πριν 20 χρόνια

Η συνυποψήφιά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές αμφισβήτησε την πνευματική του διαύγεια, επικαλούμενη λεκτικές γκάφες του.

Ότι αισθάνεται «πιο οξυδερκής» από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε πρόσφατες επικρίσεις της Νίκι Χέιλι. Η συνυποψήφια του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές αμφισβήτησε την πνευματική του διαύγεια, επικαλούμενη λεκτικές γκάφες του.

Σε συγκέντρωση στη Νεβάδα ενόψει της ψηφοφορίας της 8ης Φεβρουαρίου – στο πλαίσιο της κούρσας για την ανάδειξη του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα αναμετρηθεί με τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν – ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβάλλονται σε γνωστική αξιολόγηση. Σήκωσε έτσι το γάντι που πέταξε η Νίκι Χέιλι, η οποία είχε διατυπώσει νωρίτερα αυτήν την πρόταση.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Τραμπ, η Χέιλι είπε σε ομιλία της στη Νότια Καρολίνα ότι εάν όντως επιθυμούσε να υποβληθεί σε γνωστική αξιολόγηση δεν θα είχε πρόβλημα να αναμετρηθεί μαζί της σε ντιμπέιτ, το οποίο χαρακτήρισε «υπέρτατη δοκιμασία διανοητικής ικανότητας για κάθε υποψήφιο για την προεδρία».

Ο Τραμπ υπέπεσε πρόσφατα σε ορισμένα λεκτικά ολισθήματα. Σε ομιλία του στις 19 Ιανουαρίου μπέρδεψε τη Χέιλι με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. Σε άλλη περίπτωση, είχε μπερδέψει τα λόγια του, αναφερόμενος στον πρόεδρο… Ομπάμα.

Μετά τις διαδοχικές νίκες του σε Άιοβα και Νιου Χάμσιρ και έχοντας σχεδόν σίγουρους τους 26 αντιπροσώπους στη Νεβάδα, ο Τραμπ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την επικράτηση στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Τον εξοργίζει όμως που η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα. «Ώρα να τελειώνουμε», είπε το Σάββατο ο Τραμπ, αποκαλώντας «κοκορόμυαλη» τη Νίκι Χέιλι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για επίσκεψη απεσταλμένων Τραμπ στην Ουκρανία για συνομιλίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα Αμερικανοί διαπραγματευτές θα επισκεφθούν την Ουκρανία για να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες ειρήνης, τονίζοντας ότι αναμένει εκπροσώπους των ΗΠΑ μέχρι το καλοκαίρι.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν ανταλλάσσουν πυρά, απειλείται η εκεχειρία

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κατάπαυση πυρός με το Ιράν ισχύει, παρότι η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση μετά από αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ως απάντηση σε επίθεση κατά τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν παραμένει σε ισχύ

Ο Τραμπ τόνισε ότι η εκεχειρία με το Ιράν παραμένει, παρά τις επιθέσεις σε τρία αμερικανικά πλοία και τα αμερικανικά αντίποινα. Δήλωσε πως «τους εξολοθρεύσαμε» και χαρακτήρισε το συμβάν «ασήμαντο». Ανοιχτή η απάντηση της Τεχεράνης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε προθεσμία μέχρι 4 Ιουλίου την ΕΕ για εμπορική συμφωνία ο Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απειλώντας με αύξηση δασμών. Συζήτησε με τη φον ντερ Λάιεν και το θέμα του Ιράν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.