ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Τραμπ καλείται να καταβάλει αποζημίωση 83,3 εκατ. δολαρίων σε αρθρογράφο

Η 80χρονη αρθρογράφος και συγγραφέας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Oμοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ένοχο, χθες Παρασκευή, τον Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση της Ε. Τζιν Κάρολ, στην οποία επιδίκασε αποζημίωση συνολικού ύψους 83,3 εκατ. δολαρίων. Η 80χρονη αρθρογράφος και συγγραφέας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «γελοία» την απόφαση και γνωστοποίησε πως θα ασκήσει έφεση. «Είναι εντελώς γελοία», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τις δικαστικές αρχές για «κυνήγι μαγισσών». Τον περασμένο Μάιο, άλλο δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle, κρίνοντας ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε ένα πολυκατάστημα της αλυσίδας Bergdorf Goodman και την συκοφάντησε το 2022, όταν αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Η Κάρολ ζητούσε τώρα πρόσθετη αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, ο οποίος προΐστατο της διαδικασίας, είχε ήδη αποφανθεί ότι ο Τραμπ δυσφήμησε την Κάρολ το 2019 και ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στα δοκιμαστήρια του πολυκαταστήματος, τη δεκαετία του 1990.

Η δίκη αυτή αφορούσε δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος τον Ιούνιο του 2019, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Είχε πει τότε ότι δεν γνώριζε την Κάρολ και ότι εκείνη τον αποκαλούσε βιαστή για να προωθήσει το απομνημονεύματά της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλμπανέζι όρισε τον νέο πρεσβευτή της Αυστραλίας στις ΗΠΑ

Ο Άντονι Αλμπανέζι όρισε τον Γκρεγκ Μοριάρτι νέο πρεσβευτή της Αυστραλίας στις ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τον Κέβιν Ραντ, ο οποίος παραιτείται μετά από επικρίσεις λόγω δηλώσεων του κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Δημοκρατική ηγεσία Μινεσότας "υποκινεί εξέγερση"

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον κυβερνήτη της Μινεσότας και τον δήμαρχο Μινεάπολης ότι υποκινούν εξέγερση ζητώντας την απόσυρση των ομοσπονδιακών πρακτόρων, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό πολίτη κατά επιχείρηση της ICE.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι Βρετανοί στρατιώτες είναι πάντα στο πλευρό των ΗΠΑ

Ο Τραμπ εξήρε τη συνεισφορά των Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, μετά από προηγούμενα επικριτικά σχόλια για τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τα οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε προσβλητικά.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά με δασμούς 100% αν συμφωνήσει με Κίνα

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% σε όλα τα καναδικά προϊόντα αν ο Καναδάς συνάψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κατηγορώντας τη χώρα για ενδεχόμενη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο κινεζικών αγαθών προς τις ΗΠΑ.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Φρέντερικσεν: Αδιανόητη η αμφισβήτηση του ρόλου των συμμάχων στο Αφγανιστάν

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε «αφόρητη» τη στάση Τραμπ, που αμφισβητεί τη συμβολή των συμμάχων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εκφράζοντας στήριξη στους βετεράνους και τη δέσμευση των δυνάμεων της Δανίας.