ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τραμπ: Ως πρόεδρος των ΗΠΑ απέτρεψα παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση

Σε βίντεο φαίνεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας, να ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος κατάφερε να αποτρέψει ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και έσωσε εκατομμύρια ζωές.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το CBS news, δείχνει τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι ως πρόεδρος απέτρεψε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και έσωσε εκατομμύρια ζωές. Η απομαγνητοφώνηση της κατάθεσης είχε προηγουμένως δημοσιοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στην υπόθεση αστικής απάτης του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ δήλωσε στη δίκη του στις 6 Νοεμβρίου ότι ήταν πολύ «απασχολημένος στον Λευκό Οίκο» για να φροντίσει τις υποθέσεις του.

«Ήμουν απασχολημένος με την Κίνα, τη Ρωσία και την ασφάλεια της χώρας μας», είπε, τονίζοντας ένα σημείο που έθιξε νωρίτερα τον Απρίλιο. «Θεωρούσα ότι αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο - σώζοντας εκατομμύρια ζωές».

Την άνοιξη του 2023, σε μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων ενώπιον της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίτα Τζέιμς, ο Τραμπ εξήγησε γιατί δεν είχε ασχοληθεί τόσο πολύ με τα ζητήματα των επιχειρήσεων του. «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Θεωρούσα ότι αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο, σώζοντας εκατομμύρια ζωές. Νομίζω ότι θα είχατε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αν δεν είχα ασχοληθεί με τη Βόρεια Κορέα. Αν δεν με είχατε εκλέξει, θα είχατε πυρηνικό πόλεμο. Ειλικρινά, ίσως αυτό είναι που μας περιμένει τώρα», δήλωσε ο Τραμπ τον Απρίλιο του 2023.

Ο Κέβιν Γουάλας, δικηγόρος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ξοδέψει επτά ώρες συζητώντας για πυρηνικό πόλεμο και ρώτησε τον Τραμπ εάν προέκυψαν επιχειρηματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα», είπε ο Τραμπ και στη συνέχεια άρχισε να επαινεί την αξία της ακίνητης περιουσίας του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, οι δύο γιοι του και μια οικογενειακή εταιρεία κρίθηκαν ένοχοι για απάτη, εφευρίσκοντας εκτιμήσεις και «διογκώνοντας» την καθαρή περιουσία του Τραμπ σύμφωνα με τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Η απόφαση ελήφθη πριν η υπόθεση πάει σε δίκη για την επίλυση άλλων κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων, της συνωμοσίας και της ασφαλιστικής απάτης. Το γραφείο του εισαγγελέα ζητά αποζημίωση ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων και κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας απαγόρευσης στον Τραμπ να εργάζεται σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο Τραμπ επιτέθηκε επίσης στο περιοδικό Forbes, το οποίο το 2017 αποκάλυψε ότι ο Τραμπ και η εταιρεία του, έδωσαν ψευδή στοιχεία για το μέγεθος του διαμερίσματός του στον Πύργο Τραμπ«Το Forbes δεν ξέρει για εμάς. Forbes, έχω διαβάσει Forbes. Ξέρετε, ανήκουν στην Κίνα. Ανήκουν στους Κινέζους και έχουν το δικό τους πρόγραμμα», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν επενδυτικό όμιλο με έδρα το Χονγκ Κονγκ που αγόρασε το περιοδικό το 2014.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τη Βρετανία με δασμούς για το φόρο ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στη Βρετανία, εάν συνεχίσει τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως Apple, Google και Facebook.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: «Η Ελλάδα είναι φανταστική» – Επαίνεσε τον Μητσοτάκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «φανταστική χώρα», και τόνισε τη συμβολή της σε σημαντικούς τομείς. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως είναι «τρομερός τύπος». Τα σχόλια έγιναν μετά από συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Breitbart.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υψηλές πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου φέτος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου έως το 2026, ενώ ανακοίνωσε παράταση της εκεχειρίας και προανήγγειλε συνάντηση Νετανιάχου-Αούν στον Λευκό Οίκο σύντομα.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ μπορούν να εξουδετερώσουν το Ιράν σε μια μέρα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν ίσως ενίσχυσε το οπλοστάσιό του κατά την εκεχειρία, αλλά τόνισε πως οι ΗΠΑ μπορούν να το εξουδετερώσουν γρήγορα. Επανέλαβε πως δεν πιέζεται για τερματισμό του πολέμου και θέλει την καλύτερη συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρών στις συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου, λένε οι ΗΠΑ

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει σε συνομιλίες μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ στον Λευκό Οίκο, όπου ο Λίβανος θα ζητήσει επέκταση της εκεχειρίας που ισχύει από 17 Απριλίου, επιμένοντας στην προστασία αμάχων και υποδομών, δήλωσε ο πρόεδρος Αούν.