ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Κατάληψη δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν

Η ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey είπε ότι «έξι στρατιωτικοί» επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο αναγνώρισε ως το πετρελαιοφόρο St. Nikolas. Είπε ότι οι άνδρες είχαν καλύψει τις κάμερες παρακολούθησης καθώς επιβιβάζονταν.

Σε εξέλιξη είναι πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ST NIKOLAS στα ανοιχτά του Ομάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι και ένας Έλληνας που είναι ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν όταν ανοιχτά του Ομάν επιβιβάστηκαν 4-5 ένοπλοι.

https://twitter.com/arabnews/status/1745344322919182603?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1745344322919182603%7Ctwgr%5Eb7e182bb998293e67cdc070aaf973b521194eaef%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.euro2day.gr%2Fnews%2Feconomy%2Farticle%2F2226411%2Fpeirateia-se-ellhnokthto-ploio-sta-stena-toy-ormoy.html

 

Βρετανική ναυτιλιακή αρχή έλαβε πληροφορία για δεξαμενόπλοιο στο οποίο ανέβηκαν ένοπλοι στα ανοικτά των ακτών του Ομάν - Η Ambrey λέει πως το τάνκερ αυτό είχε μεταφέρει στο παρελθόν ιρανικό πετρέλαιο παραβιάζοντας τις σχετικές κυρώσεις

Η αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα πληροφορίες για ένα δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανατολικά της ακτής του Ομάν και στο οποίο έχουν ανέβει τέσσερις με πέντε ένοπλοι.

Οι ένοπλοι εισβολείς αναφέρθηκε πως φορούν μαύρες στολές στρατιωτικού τύπου και μαύρες μάσκες.

Η UKMTO, η οποία παρέχει πληροφορίες για την ασφάλεια της ναυτιλίας, ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε να έρθει σε περαιτέρω επαφή με το πλοίο και οι αρχές εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνες για το επεισόδιο.

Ο Πέμπτος Στόλος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό ή για περαιτέρω πληροφορίες.

Εξάλλου σε ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey αναφέρεται πως σε βάρος του εν λόγω δεξαμενοπλοίου είχε ασκηθεί δίωξη στο παρελθόν για μεταφορά ιρανικού πετρελαίου που αποτελούσε αντικείμενο κυρώσεων και κατασχέθηκε στη συνέχεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ambrey ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει αργό πετρέλαιο και φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ, κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ι-Τζασκ του Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της ελληνικής προεδρίας η θαλάσσια ασφάλεια στον ΟΗΕ

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε στη Νέα Υόρκη την ανάγκη ενίσχυσης ασφάλειας στη διεθνή ναυτιλία λόγω αυξημένων απειλών, δηλώνοντας πως οι ναυτικοί είναι ραχοκοκαλιά του κλάδου και απαιτείται ιδιαίτερη προστασία για αυτούς.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Γεραπετρίτης στη συνάντηση ΟΗΕ για την ασφάλεια της ναυτιλίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έλαβε μέρος σε σύνοδο για την ασφάλεια της ναυτιλίας και των ναυτικών, στο πλαίσιο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εν μέσω αυξημένων προκλήσεων για το διεθνές εμπόριο.
Έκρηξη τη νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό βόρεια Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Μετά την ασφαλή απομάκρυνση των 29 επιβατών-μελών πληρώματος του BLUE CARRIER 2, η Attica Group ανέθεσε σε ειδικές εταιρείες τη διαχείριση του πλοίου και την προστασία του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις Αρχές.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο με 29 επιβαίνοντες ανοιχτά της Μυκόνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για πυρκαγιά στο πλοίο BLUE CARRIER 2 βόρεια της Μυκόνου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε γκαράζ, ενώ στο πλοίο υπάρχουν 29 άτομα και μεταφέρονται 166 φορτηγά και 29 ΙΧ. Ισχυρές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε φορτηγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση βόρεια της Μυκόνου λόγω φωτιάς σε Ro-Ro πλοίο ελληνικής σημαίας με 29 επιβαίνοντες. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις λιμενικού και πυροσβεστικά σκάφη από Σύρο, Λαύριο και Πειραιά.