ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Επενδυτικό «σαφάρι» της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας στις ΗΠΑ στις 11/1

Στην «Ημέρα Επενδυτή» η Διοικήτρια της τράπεζας θα συναντηθεί με περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών funds του κόσμου που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 50 τρισ. δολαρίων.

Επενδυτικό «σαφάρι» για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων στην Τουρκία οργανώνει από τις 11 Ιανουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν.

Στην «Ημέρα Επενδυτή» η κ. Ερκάν θα συναντηθεί με περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών funds του κόσμου που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 50 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την JP Morgan, μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν η Goldman Sachs, η PIMCO, η Vanguard, η Blackrock, η UBS και η Morgan Stanley. Μία δεύτερη «Ημέρα Επενδυτή» θα διοργανωθεί στην Τουρκία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Στην παρουσίαση της τουρκικής οικονομίας στους επενδυτές στις ΗΠΑ επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος ανέβαλε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του επικαλούμενος φόρτο εργασίας στην 'Αγκυρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ιδίως μετά τη μείωση του πενταετούς ασφαλίστρου πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Τουρκίας από 700 σε 300 μονάδες βάσης και την αύξηση των συναλλαγματικών αποθεματικών της σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 145 δισ. δολαρίων.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει λεπτομερείς τεχνικές παρουσιάσεις σχετικά με τη μακροοικονομία, τη νομισματική πολιτική, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τον τραπεζικό τομέα. Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν θα κάνει μία παρουσίαση με τίτλο «Νομισματική πολιτική και προοπτικές πληθωρισμού» και θα ακολουθήσει πάνελ σχετικά με τα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συνεδρίες με αντικείμενο την πορεία του αποπληθωρισμού, τη στρατηγική των συναλλαγματικών διαθεσίμων και τον τραπεζικό τομέα σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο για την επίτευξη των στόχων της μακροπροληπτικής πολιτικής. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτική συνεδρία στην οποία η κ. Ερκάν θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατά της πώλησης κινητήρων στην Τουρκία

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή πώληση κινητήρων μαχητικών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο CAATSA.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο προς Τραμπ: Όχι κινητήρες για το τουρκικό KAAN

Το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο ζητά με επιστολή του στον Μπάιντεν να σταματήσει την πώληση κινητήρων GE F110 στην Τουρκία για τα μαχητικά KAAN και να μην προχωρήσει η απόκτηση F-35 από την Άγκυρα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Πιθανή συνάντηση με Τραμπ στο περιθώριο του ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «πιθανότατα» θα συνομιλήσει διμερώς με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επισκεφθεί την Άγκυρα για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Η Άγκυρα στηρίζει τη συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ, λέει σε Πεζεσκιάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ιρανό πρόεδρο ότι η Τουρκία στηρίζει τη συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ και προσφέρεται να συμβάλει για ειρηνική ολοκλήρωσή της, τονίζοντας τη σημασία επαγρύπνησης και νέων πρωτοβουλιών για περιφερειακή ειρήνη.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ παρέλαβε νέο αεροσκάφος από το Κατάρ, ετοιμάζει ταξίδια

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα εντός του 2026, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνοδο με τον Σι Τζινπίνγκ στη χώρα αυτή αργότερα μέσα στη χρονιά.