ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:38:40
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Πολικό ψύχος στη Νορβηγία με θερμοκρασίες 31 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν

Οι πολικές θερμοκρασίες στη χώρα καταγράφτηκαν ξημερώματα Παρασκευής προς Σάββατο (06.01.24), με την υψηλότερη κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου να διαμορφώνεται στους -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Αντιμέτωπη με ένα ιστορικό κύμα πολικού ψύχους είναι η Νορβηγία, με τη θερμοκρασία στο Όσλο να πέφτει για πρώτη φορά κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου, με -31,1 βαθμούς να καταγράφονται στο Μπγέρνχολτ, βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Οι πολικές θερμοκρασίες στη Νορβηγία καταγράφτηκαν ξημερώματα Παρασκευής προς Σάββατο (06.01.24), με την υψηλότερη κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου να διαμορφώνεται στους -21,9 βαθμοί Κελσίου.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) η θερμοκρασία στο Μπγέρνχολτ είχε φτάσει τους -29 βαθμούς Κελσίου, όμως η αίσθηση ήταν -37 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο yr.no. «Η νύχτα που περάσαμε ήταν πιθανόν πιο κρύα σε σχέση με αυτό που περιμέναμε», δήλωσε ο Μάρτιν Γκράνεροντ του μετεωρολογικού ινστιτούτου μιλώντας τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό NRK.

Στο κέντρο του Όσλο η θερμοκρασία τη νύχτα έπεσε στους -21,5 βαθμούς Κελσίου. Κύμα ψύχους πλήττει τη βόρεια Ευρώπη εδώ και μερικές ημέρες, με θερμοκρασία ρεκόρ -43,6 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στη βόρεια Σουηδία την Τετάρτη. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί εδώ και 25 χρόνια τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Νορβηγία εξαιτίας νέων πλημμυρών, εκκενώνονται περιοχές

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νότια Νορβηγία, ενώ ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις έπληξαν τη χώρα στις αρχές της εβδομάδας.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Άποψη της Όσλο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νορβηγία θα παράσχει στην Ουκρανία 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027.

Η Νορβηγία είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας, μαζί με άλλες σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Jonas Gahr Støre ανέπτυξε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να βοηθήσει το Κίεβο.