ΓΔ: 2231.67 -0.13% Τζίρος: 195.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:42
Καπνός πάνω από το Ισραήλ
Καπνός υψώνεται πάνω από κτήρια στο Ισραήλ, μετά από επίθεση στη Γάζα.

Καθολική η εκκλησία που επλήγη από πύραυλο της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τραυματίστηκε ένας άμαχος και στη συνέχεια εννέα ακόμη στρατιώτες έπειτα από δεύτερο πλήγμα της Χεζμπολάχ.

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας άμαχος τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, ένας εκ των οποίων έπληξε μια εκκλησία σε ένα αραβικό χωριό, το οποίο είχε καταστραφεί από το Ισραήλ το 1951. Πρόκειται για την Παναγία του Ικρίτ, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είναι καθολική εκκλησία που δεν ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όχι ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

«Ένας αντιαρματικός πύραυλος προερχόμενος από τον Λίβανο χτύπησε την εκκλησία, τραυματίζοντας έναν άμαχο. Η επίθεση αυτή συνιστά όχι μόνο κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και επίθεση στην ελευθερία του θρησκεύεσθαι», είχε αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εννέα στρατιώτες του τραυματίστηκαν στη συνέχεια, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από άλλο πλήγμα της Χεζμπολάχ, την ώρα που παρείχαν βοήθεια στον τραυματισμένο άμαχο.

Το ψήφισμα 1701, που υιοθετήθηκε για να βάλει τέλος στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006 αναφέρει ότι μόνο ο στρατός του Λιβάνου και η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) επιτρέπεται να αναπτύσσουν δυνάμεις μεταξύ των συνόρων και του ποταμού Λιτάνι.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για πολλές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ, όπως έναν στρατώνα που χτυπήθηκε από πυραύλους «τύπου Μπουρκάν».

Οι κάτοικοι του Ικρίτ εκδιώχθηκαν από τη γη τους από τον ισραηλινό στρατό μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948. Η εκκλησία και ένα κοιμητήριο είναι ό,τι απομένει από το χωριό το οποίο ισοπεδώθηκε τα Χριστούγεννα του 1951, ώστε να εμποδιστούν οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε αυτό, έπειτα από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ, και άλλοι 13 στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι 9 ήταν στρατιώτες. Σήμερα τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από ισραηλινά πυρά στην κοινότητα Τουλίν του Λιβάνου, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο NNA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο «πράσινο φως» Ισραήλ για 34 οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε, μυστικά τον Απρίλιο, την ανέγερση 34 νέων οικισμών στη Δυτική Όχθη προκαλώντας ανησυχία στους Παλαιστινίους, σύμφωνα με ΜΚΟ και ΜΜΕ. Αυτοί προστίθενται στους 68 που έχουν ήδη εγκριθεί από το 2022.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Αρνείται να παραδώσει τα όπλα παρά τις διεθνείς πιέσεις

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς τόνισε πως η συζήτηση για τον αφοπλισμό της αποτελεί προσπάθεια συνέχισης της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί τέτοια αιτήματα, θεωρώντας τα απαράδεκτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισκέπτεται το Ισραήλ την Παρασκευή λόγω Μέσης Ανατολής

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό επισκέπτεται αύριο το Ισραήλ, μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία, για συνομιλίες για ασφάλεια και ανθρωπιστικά ζητήματα, συνεχίζοντας τις διπλωματικές προσπάθειες του Παρισιού.
Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από ιρανικό πυραυλικό πλήγμα κοντά στο Τελ Αβίβ

Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους κοντά στο Τελ Αβίβ μετά από πτώση θραυσμάτων ιρανικών πυραύλων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Ζημιές σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα και άλλες υποδομές, όπως φαίνεται σε εικόνες της Magen David Adom.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Πλήγματα κατά της Χεζμπολά σε όλο τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί βομβαρδισμούς σε στόχους της Χεζμπολά σε όλο τον Λίβανο, ως αντίποινα για προηγούμενα πυρά της οργάνωσης, τονίζοντας ότι ήταν προετοιμασμένος για τέτοια σενάρια.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η υποστήριξη των Αμερικανών στο Ισραήλ

Δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι το 41% των Αμερικανών στηρίζουν περισσότερο τους Παλαιστινίους και το 36% τους Ισραηλινούς, καταγράφοντας αντιστροφή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπέρ του Ισραήλ.