ΓΔ: 2154.93 1.73% Τζίρος: 52.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:02:02
India-kyklonas
Shutterstock

Ινδία: Ο πρώτος εργάτης ανασύρθηκε από τη σήραγγα που είχε καταρρεύσει

Η απομάκρυνση των ανδρών προς την επιφάνεια και την ασφάλεια ξεκίνησε πριν από 6 και πλέον ώρες, αφότου οι ομάδες διάσωσης κατέγραψαν σημαντική πρόοδο προκειμένου να μπει ένα τέλος σε ένα μαρτύριο, που ξεκίνησε τη 12η Νοεμβρίου, όταν η σήραγγα κατέρρευσε.

Ινδοί διασώστες ανέσυραν με επιτυχία σήμερα τον πρώτο από τους 41 εργάτες, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί εντός μιας σήραγγας που είχε καταρρεύσει στα ινδικά Ιμαλάια για 17 ημέρες, ώρες αφότου ένα γεωτρύπανο έσκαψε μέσα στα χαλάσματα για να τους εντοπίσει, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

Η απομάκρυνση των ανδρών προς την επιφάνεια και την ασφάλεια ξεκίνησε πριν από 6 και πλέον ώρες, αφότου οι ομάδες διάσωσης κατέγραψαν σημαντική πρόοδο προκειμένου να μπει ένα τέλος σε ένα μαρτύριο, που ξεκίνησε τη 12η Νοεμβρίου, όταν η σήραγγα κατέρρευσε.

«Ο πρώτος βγήκε», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος των ομάδων διάσωσης, ο οποίος βρισκόταν έξω από τη σήραγγα, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, στο βόρειο κρατίδιο Ουταράχαντ.

Ασθενοφόρα με αναμμένες τις σειρήνες τους βρίσκονται παρατεταγμένα στην είσοδο της σήραγγας προκειμένου να μεταφέρουν τους εργάτες σε ένα νοσοκομείο, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Οι εγκλωβισμένοι τροφοδοτούνταν με φαγητό, νερό, φως, οξυγόνο και φάρμακα μέσω ενός αγωγού, όμως οι προσπάθειες για το σκάψιμο μιας σήραγγας, μέσω της οποίας θα διασώζονταν, παρεμποδίζονταν από αλλεπάλληλες αναποδιές.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

earthquake-larisa-seismos
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Μιανμάρ, ανοιχτό το αεροδρόμιο

Η Ινδία είναι έτοιμη να προσφέρει «κάθε δυνατή βοήθεια» στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι μετά τον ισχυρό σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε την Μιανμάρ και έγινε αισθητός και στην Ταϊλάνδη.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 9 αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε θάνατο για φόνους πατέρα και γιου

Στη νότια Ινδία, εννέα αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε θάνατο για το βασανισμό και τη δολοφονία εμπόρου και του γιου του, που συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν μέτρα καραντίνας κατά την πανδημία COVID-19.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βετεράνος εξηγεί τα βήματα πιλότου μετά από κατάρριψη αεροσκάφους

Ενώ η τύχη Αμερικανού πιλότου αγνοείται μετά την κατάρριψη στο Ιράν, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ περιγράφει τι πρέπει να κάνει όποιος πέσει με αλεξίπτωτο σε εχθρικό έδαφος, βασισμένος στη δική του εμπειρία.