ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μελών σε συνεδρίαση Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα η υψηλότερη έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΕ για μεταναστευτικό

Από το συνολικό αυτό ποσό, η Ελλάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ, για δυο προτάσεις που υπέβαλε και εγκρίθηκαν, ενώ πήρε το μεγαλύτερο ύψος χρηματοδότησης από κάθε άλλο κράτος-μέλος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό με το συνολικό ποσό των 258,9 εκατ. ευρώ για το 2023.

Από το συνολικό αυτό ποσό, η Ελλάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ, για δυο προτάσεις που υπέβαλε και εγκρίθηκαν.

Οι προτάσεις αφορούν:

α) Την ανάπτυξη οπτικών ινών και λογισμικού για τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συνοριακών σταθμών και

β) Την αναδοχή/οικογενειακή και κοινοτική φροντίδα και ημί-ρυθμίσεις ανεξάρτητης διαβίωσης για εφήβους.

Η Ελλάδα εξασφάλισε το μεγαλύτερο ύψος χρηματοδότησης από κάθε άλλο κράτος-μέλος:

Πιο συγκεκριμένα, η κατανομή ανά χώρα έχει ως εξής: Βουλγαρία (37,3 εκατ. ευρώ), Λετονία (33,4 εκατ. ευρώ), Κροατία (29,9 εκατ. Ευρώ), Ιταλία 28,8 εκατ. ευρώ), Κύπρος 23,03 εκατ. ευρώ), Λιθουανία (19 εκατ. ευρώ), Ουγγαρία (17,3 εκατ. ευρώ), Ισπανία (9,57 εκατ. ευρώ), Πολωνία (7,85 εκατ. ευρώ), Σλοβακία (5,2 εκατ. ευρώ) και Βέλγιο (5,08 εκατ. ευρώ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Μείωση παράνομων διελεύσεων και προτεραιότητα στο Σύμφωνο

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσιάζει στους ηγέτες της ΕΕ τις προτεραιότητες στο μεταναστευτικό, με έμφαση στη μείωση παράνομων διελεύσεων, τις επιστροφές, τη συνεργασία με τρίτες χώρες και την εφαρμογή του νέου Συμφώνου.
Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ζητούνται μέτρα για εύκολη πρόσβαση ΜμΕ σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Ο ευρωβουλευτής Δ. Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν στοχευμένα μέτρα για τις ΜμΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανταγωνιστικότητας, με ειδικές προσκλήσεις και ισόρροπη γεωγραφική κατανομή.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει τις φιλοδοξίες ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Οι πολιτικοί ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν την ΕΕ και τα κράτη μέλη να στηρίξουν ενεργά τη Γροιλανδία και τη Δανία, καταδικάζοντας τις αμερικανικές βλέψεις ως πρόκληση στο διεθνές δίκαιο και στην κυριαρχία συμμάχου του ΝΑΤΟ.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν στην Ευρωβουλή

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αντιμετωπίσει νέα πρόταση μομφής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, την τέταρτη σε έξι μήνες, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Κίνα για κατώτατες τιμές ηλεκτρικών ΙΧ

Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν σε ελάχιστες τιμές πώλησης για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ως εναλλακτική των δασμών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις και να προστατευθεί η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.