ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία

Ο «ακατάλληλος» Joker και η πολιτική των εντυπώσεων

«Είστε σίγουρα ο υπουργός Προστασίας Πολίτη», θα ρωτούσε κάποιος αν επρόκειτο για ανέκδοτο. Όμως δυστυχώς δεν είναι ανέκδοτο είναι η ελληνική πραγματικότητα του «κάνω ό,τι νομίζω» και αδιαφορώ για το νόμο.

Η πολιτική της μαγκιάς ήταν, είναι, και φοβάμαι πως θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμη, κυρίαρχη στη χώρα. Με ένα πολιτικό προσωπικό που επιμένει να μην ασχολείται με την ουσία και μονίμως παίζει με τις εντυπώσεις, αδιαφορώντας έστω για τα προσχήματα, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες αλλαγής.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι θα πάει με τον 15χρονο γιο του να δει ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους. Και γιατί παρακαλώ να μην ανάψει και ένα τσιγάρο στην αίθουσα; Ο κ. υπουργός δεν είπε τίποτα για το νομικό πλαίσιο και ποια είναι η διαδικασία, με την οποία μια ταινία κρίνεται κατάλληλη ή ακατάλληλη, και αν πρέπει να αναθεωρηθεί. Απλά δήλωσε ότι αδιαφορεί για τον κανόνα και θα κάνει αυτό που θέλει. 

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη δεν ήταν ούτε στιγμιαίο λάθος, ούτε μια κακή στιγμή. Ο κ. Χρυσοχοίδης, πάλι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι όταν σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας στα χέρια το Σάββα Ξηρού, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της 17ης Νοεμβρίου, ο ίδιος πήρε το αυτοκίνητο και επέστρεψε στην Αθήνα τρέχοντας με περισσότερο από 200 χλμ την ώρα. Τέτοια ήταν η ανυπομονησία του υπουργού!

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Το 2010 περιπολικά της τροχαίας είχαν σταματήσει το υπηρεσιακό όχημα του κ. Χρυσοχαϊδη, που ήταν και τότε υπουργός Προστασίας Πολίτη, γιατί έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Εθνική Οδό και ο υπουργός δήλωσε ότι συνηθίζει να τρέχει... προκειμένου να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά των αστυνομικών.

«Είστε σίγουρα ο υπουργός Προστασίας Πολίτη», θα ρωτούσε κάποιος αν επρόκειτο για ανέκδοτο. Όμως δυστυχώς δεν είναι ανέκδοτο είναι η ελληνική πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα του «κάνω ό,τι νομίζω»: ο κύριος Άλφα πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο με μηχανάκι χωρίς κράνος, ο αστυνομικός περνά άσκοπα με κόκκινο γιατί είναι αστυνομικός, ο κύριος Βήτα καπνίζει στο εστιατόριο, ο φαρμακοποιός το παίζει γιατρός και κάνει διαγνώσεις με το μάτι, ο γιατρός χρησιμοποιεί δημόσιες υποδομές για να παρέχει ο ίδιος ιδιωτικά υπηρεσίες υγείας, ο κύριος Δέλτα παρκάρει στο πεζοδρόμιο, ο κ. Πολάκης, ως δήμαρχος, κρατούσε διπλά βιβλία και ήταν υπερήφανος γι' αυτό. 

Μια ατελείωτη αλυσίδα πράξεων και συμπεριφορών που κρατούν τη χώρα δέσμια στο χθες και την παρακμή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Σε δύο μήνες ο απολογισμός του «Κόμβου» στους δρόμους

Σε δύο μήνες θα γίνει ο απολογισμός της δράσης της ομάδας «Κόμβος» στην Αττική. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε βελτίωση στους δρόμους, όχι όμως στον Κηφισό, και τόνισε την ανάγκη νέων σωφρονιστικών καταστημάτων και ελέγχου αδειών κρατουμένων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Αγγελούδη

Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία ενώνουν δυνάμεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας σε μικροεγκληματικότητα, γκράφιτι και καθαριότητα, με ενισχυμένη συνεργασία μετά από σχετική σύσκεψη.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τη συνεργασία τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και μεταναστών, ενώ εκπαιδευτικοί κύκλοι της ΕΛΑΣ θα εκπαιδεύσουν Κύπριους αστυνομικούς, όπως συμφώνησαν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Στροφή της κοινωνίας προς ακροδεξιά και βία

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι στην Ελλάδα παρατηρείται τοξική στροφή προς την ακροδεξιά και τη βία, ενώ τόνισε ότι το θέμα Κασιδιάρη θα κριθεί από τους δικαστές και τους νόμους της χώρας.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Βραχιολάκι σε υπόδικους ενδοοικογενειακής βίας με όρους

Η καθιέρωση ηλεκτρονικού βραχιολιού για όλους όσους κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία και έχουν περιοριστικούς όρους προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, με τις λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης στη 90ή ΔΕΘ: Σύγχρονη και χρήσιμη ΕΛ.ΑΣ. για την κοινωνία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέδειξε τις δράσεις κατά της βίας, ιδίως της ενδοοικογενειακής με μείωση καταγγελιών το 2026.