ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστηριακά δεδομένα γραφημάτων
Φωτό: Shutterstock

Ήπιες διακυμάνσεις για το Χρηματιστήριο, προσεκτική κατοχύρωση κερδών

Περιορισμένη σε σύγκριση με προηγούμενες συνεδριάσεις η αξία των συναλλαγών, με καλή πορεία για μετοχές όπως αυτές των Τιτάν, Viohalco και ElvalHalcor. Μεικτές τάσεις για τράπεζες, πιέσεις για Coca-Cola HBC.

Σε διαδικασία ενδοσυνεδριακού trading προχωρούν οι επενδυτές, κατοχυρώνοντας μέρος των κερδών τους σε αρκετές μετοχές που έχουν εμφανίσει σημαντικά κέρδη το προηγούμενο διάστημα. 

Την ίδια ώρα η αγορά συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης του επιπέδου των 1.100 μονάδων, αν και κάθε φορά που τις πλησιάζει σημαντικά, «βγαίνουν» πωλητές σε ορισμένους τίτλους. 

Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 στο +0,40% και τον βρετανικό FTSE 100 να παραμένει σε νέο ιστορικό υψηλό άνω των 8.000 μονάδων. Ήπιες μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί μόλις 0,04%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:28 βρίσκεται στο +0,05% και τις 1.093,82 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.092,02 μονάδων (-0,10%) και του υψηλού των 1.098,87 μονάδων (+0,52%). Στα 29,6 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, ενώ συνεχίζεται η επικράτηση των ανοδικών μετοχών στις 69, έναντι 47 που κινούνται πτωτικά και 18 που διατηρούνται αμετάβλητες. Στο -0,06% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης κινείται 0,17% υψηλότερα. 

Στο -0,16% ο τραπεζικός δείκτης, με αρκετό trading και μεικτές τάσεις για τις μετοχές, καθώς η Alpha Bank υποχωρεί οριακά 0,04%, με τη Eurobank να έχει απώλειες 0,60%. Αντίθετα κέρδη μόλις 0,06% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 0,41% υψηλότερα. Νέα ισχυρή άνοδος άνω του 8% για τον τίτλο της Attica Bank

Σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της MIG, με άνοδο που ξεπερνά το 4% στα 0,2340 ευρώ, παραμένοντας υψηλότερα από τη νέα βελτιωμένη τιμή προσφοράς της Τρ. Πειραιώς στα 0,217 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη «μάχη» μέσω ΧΑ για τις αγορές μετοχών της εταιρείας, η «ομάδα» του εφοπλιστή κ. Μ. Ηλιόπουλου ανακοίνωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στο 11,88%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν μετοχές της πραγματικής οικονομίας με την Τιτάν στο +2,09%, τη Viohalco να ενισχύεται 1,95% και την ElvalHalcor να έχει άνοδο 1,19%. Σταθεροποίηση για τον τίτλο της Motor Oil, που «έσβησε» τα αρχικά κέρδη που ξεπερνούσαν το 1%, με τον τίτλο να παραμένει σε ιστορικό υψηλό. Με θετικό πρόσημο κινούνται ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με άνοδο 0,18%, 0,13% και 0,32% αντίστοιχα. Πιέσεις και απώλειες 1,15% εμφανίζει η Coca-Cola HBC

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.