ΓΔ: 1465.17 -0.19% Τζίρος: 4.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Πτώση με χαμηλό τζίρο για το ΧΑ, στο «κόκκινο» η υψηλή κεφαλαιοποίηση

Μοναδική μετοχή που εμφανίζει κέρδη αυτή των ΕΛΠΕ στο +0,8%, ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, με τον κλαδιοκό δείκτη να υποχωρεί 1,7%.

Με μόλις μία μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζει κέρδη, η αγορά διευρύνει τις απώλειές της, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς το επίπεδο των 884 μονάδων, ενώ σε διαδικασία διόρθωσης κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,60%. 

Στις 13:45 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,94% στις 884,67 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 883,57 μονάδων και του υψηλού των 892,42 μονάδων. Στα 15,91 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με πλήρη επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 66 έναντι 15 ανοδικών και 15 που διατηρούνται αμετάβλητες. Πτώση 1% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,45%.

Σημαντικές οι πιέσεις για τον τραπεζικό δείκτη στο -1,71%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,86%, τη Eurobank να εμφανίζει απώλειες 1,63%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,51% χαμηλότερα, ενώ στο -2,03% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μοναδική μετοχή που κινείται με θετικό πρόσημο είναι αυτή των ΕΛΠΕ (+0,83%), ενώ απώλειες που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των Jumbo, Titan, Viohalco, Aegean Airlines, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΟΠΑΠ

Η αγορά μετά το χθεσινό «ξύπνημα» το οποίο προκάλεσε η θετική απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, με συνέχιση των αγορών τους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ακόμη και μετά τη λήξη του έκτακτου προγράμματος, λόγω πανδημίας, ΡΕΡΡ επιστρέφει στο γνωστό μοτίβο που καταγράφεται από την αρχή του μήνα. 

Ο χαμηλός τζίρος και η διάθεση για σχεδόν άμεσες ρευστοποιήσεις κάθε φορά που κάποιες μετοχές εμφανίζουν κέρδη, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ΧΑ παραμένει η έλλειψη νέων κεφαλαίων. Ξένα funds και επενδυτές εξακολουθούν να «αγνοούν» το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ οι εγχώριοι επενδυτές μοιάζουν όλο και πιο διστακτικοί να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους έστω και εάν τόσο τα εταιρικά μεγέθη εννεαμήνου όσο και η οικονομία έχουν κάτι παραπάνω από θετική πορεία. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η MIG με 787.695 και 419.610 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 1,643 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 1,210 εκατ. ευρώ.

Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,71%) και των Ταξιδιών (-1,34%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ +7,00% και Medicon +4,35%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ -5,26% και Prodea -4,70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρεί τις 1.460 μονάδες ο Δείκτης παρά τις πιέσεις των μερισμάτων

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκει στήριγμα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola απέναντι στις αποκοπές μερισμάτων από Εθνική και ΟΛΠ. Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα εξαμήνου από τράπεζες και επιχειρήσεις οι επενδυτές.