ΓΔ: 1464.02 -0.27% Τζίρος: 28.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Υψηλές απώλειες για το ΧΑ με κόντρα στο «ρεύμα» της πτώσης από τον ΟΤΕ

Κέρδη 1% για τον τίτλο του ΟΤΕ, ο οποίος είναι ο μοναδικός με θετικό πρόσημο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ συνεχίζονται οι σημαντικές πιέσεις, με πτώση 2,80% για τον τραπεζικό δείκτη.

Διαφορετική... άποψη από όλες τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει, στη σημερινή συνεδρίαση, ο τίτλος του ΟΤΕ, ο οποίος σημειώνει σημαντικά κέρδη και περιορίζει, όσο αυτό είναι δυνατόν, αρκετά την πτώση της αγοράς, η οποία παραμένει, όμως, αρκετά επιθετική, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται χαμηλότερα από το επίπεδο των 897 μονάδων. Σημαντικές, όμως, είναι οι πιέσεις που δέχονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο Stoxx 600 αποδυναμώνεται 0,77%. 

Στις 15:24 ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,62% στις 896,69 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 895,70 μονάδων και του υψηλού των 905,85 μονάδων. Αυξημένη η αξία των συναλλαγών, η οποία φθάνει στα 49,14 εκατ. ευρώ, ενώ σταθερό είναι το προβάδισμα των πτωτικών μετοχών που διαμορφώνονται στις 96, έναντι 14 που κινούνται ανοδικά και 7 που παραμένουν αμετάβλητες. Απώλειες 1,50% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 3,85%. 

Παραμένει σε κλοιό σημαντικών πιέσεων ο τραπεζικός δείκτης, καθώς υποχωρεί 2,80%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο -2,99%, ενώ ακολουθούν η Eurobank με απώλειες 2,44%, η Τράπεζα Πειραιώς με πτώση 2,05% και η Alpha Bank κινείται 1,92% χαμηλότερα. Στο -24,1% ο τίτλος της Attica μετά το χθεσινό μη αναμενόμενο και στρεβλό ράλι. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τη διαφορά κάνει η μετοχή του ΟΤΕ η οποία κινείται ισχυρά ανοδικά με κέρδη 1%, ενώ στον αντίποδα όλοι οι άλλοι τίτλοι βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στην Viohalco καθώς υποχωρεί άνω του 3%, ενώ πτώση άνω του 2,5% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Οι σημαντικές πιέσεις για την εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές σημειώνονται καθώς επιστρέφει η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και οι φόβοι ότι τα lockdown που επέβαλαν Αυστρία και Ιταλία θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες, με πρώτη εξ αυτών τη Γερμανία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα σε μία περίοδο που έχει εκτοξευθεί το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός παραμένει σταθερά σε υψηλό 13 ετών στην ευρωζώνη, μπορεί να οδηγήσει σε «εκτροχιασμό» της ανάπτυξης αρκετές οικονομίες, μεταξύ των οποίων πιθανώς να είναι και η ελληνική. 

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση έχει φροντίσει με όλους τους τόνους να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός lockdown, αλλά η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο σύστημα Υγείας. 

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4,907.679 και 3.959.593 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΔΕΗ με 5,920 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 4,606 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιών (+1,18%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,74%) και των Τραπεζών (-2,70%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νάκας +13,76% και Μαθιός Πυρίμαχα +10,58%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -26,97% και Βαρβαρέσος -20,00%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις πάνω από τις 1.460 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Με μικρή πτώση κινείται στην αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις που έρχονται μέσα στην εβδομάδα. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρεί τις 1.460 μονάδες ο Δείκτης παρά τις πιέσεις των μερισμάτων

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκει στήριγμα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ και Coca Cola απέναντι στις αποκοπές μερισμάτων από Εθνική και ΟΛΠ. Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα εξαμήνου από τράπεζες και επιχειρήσεις οι επενδυτές.