Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν εκ νέου την πορεία της πανδημίας, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων όπως η πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Μάρτιο αλλά και της ανεργίας στη Γερμανία, τα οποία θα «δείξουν» το επίπεδο υγείας της οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί μόλις 0,05% με τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο να ενισχύεται 0,6%, ενώ την ίδια ώρα απώλειες 0,3% εμφανίζει ο τραπεζικός. Κέρδη μόλις 0,01% για τον γερμανικό DAX 30, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,4%, ενώ στο -0,13% διαμορφώνεται ο γαλλικός CAC 40 . Θετική πορεία για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,35%, ενώ κέρδη 0,38% εμφανίζει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.
Η στασιμότητα των ευρωπαϊκών αγορών καταφθάνει μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν χθες στη Wall Street, εξαιτίας της πορείας της απόδοσης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, η οποία ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και το 1,77%. Η νέα άνοδος των αποδόσεων είναι αποτέλεσμα της έντονης φημολογίας ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει ένα πακέτο επενδύσεων σε έργα υποδομών για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης. Οι φόβοι των επενδυτών για την αύξηση του πληθωρισμού εντείνονται όλο και περισσότερο, ενώ έχει προηγηθεί το γιγαντιαίο πακέτο τόνωσης του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.
Σταθεροποιητικά, όμως, κινούνται αυτήν την ώρα τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,07%, τον S&P 500 να κινείται 0,03% χαμηλότερα ενώ κέρδη 0,15% σημειώνει ο Nasdaq. Παράλληλα οριακή πτώση εμφανίζει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο 1,723%.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα κορυφαία χρηματιστήρια της Ασίας, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 0,86%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να έχει πτώση 0,72%, ενώ απώλειες 0,43% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite.