Σχεδόν αμετάβλητες διατηρούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να επικεντρώνεται τόσο σε ορισμένες ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου όσο και στις εξελίξεις στα ζητήματα πανδημίας και εμβολιασμών.
Η σταθεροποίηση καταφθάνει μετά από αρκετές συνεδριάσεις ισχυρής ανόδου τόσο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και για τη Wall Street, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί μόλις 0,04%, με την αυτοκινητοβιομηχανία να έχει απώλειες 0,4%, ενώ κέρδη 0,3% εμφανίζει ο ενεργειακός κλάδος.
Στο -0,19% ο γερμανικός DAX 30 ο οποίος χθες κατέκτησε νέο ιστορικό υψηλό, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,06%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,235. Οριακή άνοδος 0,01% για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ πτώση 0,46% εμφανίζει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.
Επί ευρωπαϊκού εδάφους η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πορεία των εμβολιασμών, διατηρεί το κλίμα αβεβαιότητας. Η κόντρα της ΕΕ με την AstraZeneca, αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός, με την Ένωση, πάντως, να προχωρά σε μία νέα συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech προκειμένου να προμηθευθεί επιπλέον 300 εκατ. δόσεις του δικού της εμβολίου.
Σε επίπεδο εταιρικών ανακοινώσεων «βουτιά» 66% σημείωσαν τα κέρδη της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total για το 2020, φθάνοντας στα 4,06 δισ., ξεπερνώντας, όμως, τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 3,86 δις., με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται 1,35%.
Σε σταθεροποιητική πορεία κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,02%, τον S&P 500 να εμφανίζει ακριβώς την ίδια άνοδο, ενώ πτώση 0,08% σημειώνει ο Nasdaq.
Θετική η εικόνα για τις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει κέρδη 0,4%, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται ,3%, ενώ στο +2% βρέθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite.