Μικρές απώλειες κατέγραψε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές τοποθετήσεις θέλοντας να διασφαλίσουν τα χθεσινά τους κέρδη, ενώ εντείνεται ξανά η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,48% στις 27.451 μονάδες και ο S&P 500 είχε πτώση 0,48% στις 3.335 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε αρκετές διακυμάνσεις για να κλείσει τελικά σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,29% στις 11.085 μονάδες.
Ο ενεργειακός κλάδος είδε να πιέζεται από την πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την ζήτηση του «μαύρου χρυσού» ενώ αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.
Στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, Morgan Stanley με πτώση 2,36%, Citigroup με απώλειες 2,15% και Bank of America που βρέθηκε χαμηλότερα κατά 1,33% άσκησαν με την σειρά τους πίεση στην αγορά.
Οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους της ημέρας καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες πως το Κογκρέσο θα έρθει σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 2,4 τρις. δολαρίων που συμπεριλαμβάνει επιδόματα ανεργίας, απευθείας επιδόματα σε νοικοκυριά και δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις καθώς και σε αεροπορικές.
Η United Airlines και η American Airlines προσγειώθηκα απότομα με απώλειες 3,98% και 4,08% αντίστοιχα ενώ η Delta Airlines σημείωσε πτώση 2,33%.
Στον τεχνολογικό κλάδο, η Apple σημείωσε μικρές απώλειες 0,75%, η Microsoft είχε πτώση 1,08%, η Alphabet κατέγραψε άνοδο 0,56%, η Amazon σημείωσε πτώση 0,98% και η Facebook ενισχύθηκε κατά 1,94%.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν πως νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές σε συνδυασμό με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν την Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα δώσει ώθηση στα κέρδη για τις εταιρείες του S&P 500 μέχρι το 2024.
Ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να βγουν κερδισμένοι από την εκλογή Μπάιντνεν θα μπορούσαν να είναι και της «πράσινης ενέργειας» με τις εναλλακτικές ενεργειακές μετοχές να ενδυναμώνονται. Αντιθέτως μια εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να κάνει τις εταιρείες που βγήκαν κερδισμένες από την απόφαση του να κόψει τους φόρους, να ανασάνουν με αισιοδοξία.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε κατά 3,5% τον Αύγουστο στα 82,9 δισ. δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ.
Οι εισαγωγές ξένων αγαθών σημείωσαν άνοδο 3,1% τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 201,3 δισ. δολ. επιστρέφοντας στα επίπεδα προ πανδημίας. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,8% στα 118,3 δισ. δολ. μειωμένες κατά 13% σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, έφτασε το Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 101,8 μονάδες από 86,3 μονάδες τον Αύγουστο, με αυτή να είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος των τελευταίων 17 ετών.