ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά κινείται για 7η συνεχή συνεδρίαση ο S&P 500, απώλειες στην Ευρώπη

Πλώρη για νέα ρεκόρ έχει βάλει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Με απώλειες το κλείσιμο σήμερα στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Ανοδικά για έβδομη συνεχόμενη συνεδρία κινείται ο S&P 500 ωθούμενος από τις μετοχές τεχνολογίας, από την προοπτική εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων για παρατεταμένη περίοδο και από τις ελπίδες για ιατρική λύση στην πανδημία COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι o επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανακοίνωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέξει «μετρίως» πάνω από τον στόχο του 2% «για κάποιο χρονικό διάστημα» μετά από περιόδους που έχει τρέξει κάτω από αυτόν τον στόχο. Παράλληλα, η Fed άλλαξε την προσέγγισή της στην απασχόληση με τρόπο που θα εστιάζει σε αυτούς που βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος εισοδήματος, με τον Πάουελ να υπογραμμίζει πως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει «το πλήρες σύνολο των εργαλείων της» για να στηρίξει την οικονομία. 

«Η νέα φρασεολογία δίνει στη Fed την ευελιξία να αφήσει την οικονομία να καταστεί πιο «καυτή» πριν προχωρήσει σε κάποια αύξηση επιτοκίων, γεγονός που βοηθά και τη διατήρηση του δολαρίου σε σχετικά χαμηλά επίπεδα», εκτιμά η ING σε ανάλυσή της, με τους δύο αυτούς παράγοντες σαφώς να αποτελούν στήριγμα για τις αμερικανικές μετοχές.

Στα 79,32 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Αριθμός σημαντικά υψηλότερος από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές. Μάλιστα έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018. Σε σύγκριση με τα 71 δισ. δολάρια του Ιουνίου, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 8,3 δισ. δολάρια ή 11,7%. Σε ετήσια βάση κινήθηκε ανοδικά κατά $5,68 δισ. τον Ιούλιο.

Στις 20.05 ώρα Ελλάδος, ο Dow κινείται υψηλότερα 0,45%, στις 28.620 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,38%, φτάνοντας στις 3.497 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,41%, στις 11.672 μονάδες

Αρνητικό κλείσιμο για δεύτερη μέρα στις ευρωαγορές

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,52% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,61% στις 5.963 μονάδες, ο DAX 30 έπεσε κατά 0,48% στις 13.033 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 5.002 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ ανεβάζει την ένταση και οι αγορές πέφτουν σε περιδίνηση

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς και η ένταση με την ΕΕ με φόντο την Γροιλανδία φέρνουν sell-off στις διεθνείς αγορές, ενώ χρυσός–ασήμι γράφουν νέα ρεκόρ. Τα νέα «επεισόδια» της σύγκρουσης και οι αντιδράσεις της ΕΕ.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι αγορές, «κρατά» η Αθήνα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Σε αναταραχή οι παγκόσμιες αγορές μετά τις νέες δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ με φόντο την Γροιλανδία. Πως ετοιμάζεται να απαντήσει η ΕΕ. Διατηρεί τις άμυνές του το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Εύθραυστη ισορροπία στις αγορές: Τεχνολογία και Bitcoin στο επίκεντρο

Οι αγορές παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε κλίμα αβεβαιότητας. Απώλειες 0,81% για τον Γενικό Δείκτη και σε παρόμοια επίπεδα για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600.