Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και στη Wall οι δείκτες κινούνται με μικτές τάσεις, έπειτα από το χθεσινό ράλι στις διεθνείς αγορές που έφερε η βελτίωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ.
Ο Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,7%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,36%. Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρή άνοδο 0,28%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 οριακή άνοδο 0,05%. Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +1,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,67%.
Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται άνω των 100 μονάδων κατά 0,38%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1%, ενώ ο Nasdaq κινείται πτωτικά 0,08%.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε πλέον των εκτιμήσεων τον Ιούνιο, δίνοντας τέλος στις διαδοχικές μειώσεις που κατέγραφε από το0ν Φεβρουάριο.
Στα αποτελέσματα, η BP ανακοίνωσε ζημιές 6,7 δισ. λιρών το δεύτερο τρίμηνο και έκοψε το μέρισμά της, με τη μετοχή της να ενισχύεται 6,5%.
Η Diageo εμφάνισε μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στις οργανικές πωλήσεις, κατά 8,4%, στέλνοντας τη μετοχή της σε «βουτιά» 5,6%.
Παράλληλα, οι μετοχές της Bayer υποχώρησαν 2,4%, καθώς η γερμανική φαρμακευτική εμφάνισε ζημιές της τάξης των 9,5 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο.
Εξάλλου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες ότι, παρά τις ισχυρές ελπίδες για εμβόλιο, είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την COVID-19 και ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα θα είναι μακρύς, καθώς την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων διεθνώς.
Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών, οι οποίες φαίνεται να μην οδηγούν σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας. Βασική διαφωνία παραμένει η επέκταση του βοηθήματος ανεργίας, το οποίο έληξε στα τέλη Ιουλίου.