ΓΔ: 2322.21 -1.40% Τζίρος: 103.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:43
Εκπτώσεις κατάστημα εμπορίου
Φώτο: Shutterstock

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, λόγω της πρώτης Κυριακής του έτους με εκπτώσεις

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου (11:00-18:00), με τα πολυκαταστήματα να λειτουργούν ως τις 20:00. Η συμμετοχή στις εκπτώσεις είναι προαιρετική,.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Τα πολυκαταστήματα, ωστόσο, συνήθως παραμένουν ανοιχτά για περισσότερες ώρες, εξυπηρετώντας το κοινό έως και τις 20:00.

Η συμμετοχή των καταστημάτων στις εκπτώσεις είναι προαιρετική. Ωστόσο, όσα επιλέξουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αναγράφουν με σαφήνεια τόσο την αρχική όσο και τη μειωμένη τιμή κάθε προϊόντος, αποφεύγοντας κάθε μορφή παραπλανητικής πρακτικής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκο Κογιουμτσή, εκτιμάται ότι η αγορά θα παρουσιάσει άνοδο κατά την τρέχουσα εκπτωτική περίοδο. Ο ίδιος προέτρεψε τους καταναλωτές να πραγματοποιούν έρευνα αγοράς όχι μόνο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά και σε περιφερειακές αγορές και συνοικιακά καταστήματα, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις πλασματικές εκπτώσεις και στις διαδικτυακές αγορές.

Όσον αφορά στο ύψος των εκπτώσεων, εκτιμάται ότι σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, λόγω της υποτονικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο, οι μειώσεις τιμών ενδέχεται να φτάσουν έως και το 70%.

Οι εμπορικοί σύλλογοι υπενθυμίζουν στα μέλη τους την υποχρέωση σαφούς αναγραφής των προγενέστερων τιμών, ενώ οι οργανώσεις προστασίας καταναλωτών προτρέπουν το κοινό να είναι προσεκτικό στις επιλογές του. Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους για την αποτροπή πλασματικών εκπτώσεων και παραπλανητικών προσφορών.

Για μια ασφαλή και αποδοτική αγοραστική εμπειρία, συστήνεται στους καταναλωτές να ελέγχουν την ορθότητα των τιμών, να συγκρίνουν προσφορές σε διαφορετικά καταστήματα, να αποφεύγουν παρορμητικές αγορές και να επικεντρώνονται στις πραγματικές τους ανάγκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Δυνατή Ελλάδα σε οικονομία και διπλωματία είναι κοινό χρέος

Ο Κ. Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταγωνιστεί τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Επισημαίνει τη δυναμική ανάπτυξη της Κρήτης και τη σημασία ισχυρής Ελλάδας στην οικονομία, τη διπλωματία και την άμυνα.
Κώστας Γαβράς πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το έργο του

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τίμησε τον Κώστα Γαβρά για την προσφορά του στον πολιτισμό και για το έργο του που προβάλλει παγκόσμιες αξίες και την ιστορία της Ελλάδας, σε εκδήλωση για τα 93α του γενέθλια.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκκλησία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Λευκάδας Αθ. Καββαδάς συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συζητώντας θέματα της Λευκάδας και το έργο της Εκκλησίας, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για τη διόρθωση λαθών στον ΕΝΦΙΑ ναών και μονών.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με Ισπανό πρέσβη για τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Ισπανό πρέσβη Χόρχε Ντόμεκ, όπου συζήτησαν για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, τη νέα στρατηγική ΕΕ, ενίσχυση διμερούς συνεργασίας και αμοιβαία στήριξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.