ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:34:46 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wall_street_flag
Πηγή: Shutterstock

«Απογείωσαν» τη Wall Street το νέο φάρμακο και η Fed

Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ύστερα από την επιτυχημένη δοκιμή του φαρμάκου Remdesivir κατά του κορονοϊού και τη δέσμευση της Fed για μηδενικά επιτόκια.

Με σημαντικά κέρδη και για τους τρεις βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα θετικά αποτελέσματα έρευνας του φαρμάκου Remdesivir στην καταπολέμηση του κορονοϊού αλλά και η δέσμευση της Fed να παραμείνουν τα μηδενικά επιτόκια μέχρι να ανακάμψει.

Στη Wall Street, o Dow Jones κατέγραψε άνοδο +2,21% ή 532 μονάδες, στις 24.633, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη +2,66% στις 2.939 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά +3,57% στις 8.914 μονάδες.

Το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη είχε «σαφή» επίδραση στη θεραπεία του νέου κορονοϊού, σε μια κλινική μελέτη, διαβεβαίωσε σήμερα ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη είχε σαφές, σημαντικό και θετικό αποτέλεσμα στη μείωση του χρόνου αποθεραπείας των ασθενών», και αυτό αποδεικνύει ότι «ένα φάρμακο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό», εκτίμησε ο Φάουτσι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε συνεργασία της φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, ενώ ακόμα και εντός της ημέρας η FDA ενδέχεται να εγκρίνει τη ρεμδεσιβίρη ως φάρμακο για τον νέο κορονοϊό

Ακόμα, ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης, τόνισε ότι η Fed σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στα χέρια της για να στηρίξει την οικονομία που δοκιμάζεται από την πανδημία.

'Ολα αυτά την ώρα που η αμερικανική οικονομία βρέθηκε σε «ελεύθερη πτώση» στο α’ τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 4,8%, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα υποχωρούσε κατά 3,5%.

Πρόκειται για το πρώτο αρνητικό τρίμηνο για την αμερικανική οικονομία μετά το α’ τρίμηνο του 2014, όταν είχε συρρικνωθεί 1,1% και παράλληλα το δεύτερο χειρότερο μετά το 8,4% που ήταν η υποχώρησή του ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του 2008.

Η αρνητική πορεία αποδίδεται στη μεγάλη πτώση που σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες, με δεδομένο ότι η κατανάλωση αποτελεί το 67% του αμερικανικού ΑΕΠ, καθώς υποχώρησαν 7,6%. Παράλληλα οι εξαγωγές υποχώρησαν 8,7%, ενώ οι εισαγωγές κατά 15,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της American Express (+9,1%) και της Visa (+6,2%) ενώ, στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση υπέστησαν οι μετοχές των Walmart (-3,5%) και 3M (-1%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά από δύο μέρες μεγάλης πτώσης, έκανε «άλμα» 22% στα 15,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά κατά -0,5% στα 1.713 δολ. την ουγγιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδας βάσης στο 0,61%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε κατά -0,6% έναντι του ευρώ στο 1,0880 δολ. από 1,0821 χθες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις στις αγορές μετά τις αναταράξεις της Wall Street

Διατηρείται η ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές που ανακάμπτουν μετά τις εκλογές σε Βρετανία και Γαλλία, και τις ελπίδες που παραμένουν για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζουν ανοδικά οι διεθνείς αγορές μετά τα ρεκόρ S&P 500 και Nikkei

Για πρώτη φορά ο S&P 500 έσπασε το φράγμα των 5.000 μονάδων και ο Nikkei ανέβηκε πάνω από τις 42.000 μονάδες με ώθηση από την τεχνολογία. Την σκυτάλη πήραν οι ευρωπαϊκές αγορές που συνεχίζουν ανοδικά μετά και τις δηλώσεις Πάουελ στο Κογκρέσο.